FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Nema novoboljelih, na našičkom području svi oboljeli izliječeni

Autor: Igor Vučković

OSIJEK, 10. svibnja 2020. (Hina) - U Osječko-baranjskoj županiji u protekla 24 sata nema novoboljelih od koronavirusa, među trenutačno oboljelima nema zdravstvenih djelatnika, a na našičkom području izliječne su sve oboljele osobe, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

U osječkom KBC-u u subotu je testiran 131 uzorak i svi testovi su bili negativni na virus COVID-19. Negativni su bili i uzorci pet osoba čiji su raniji preliminarni nalazi bili pozitivni te su, po nalogu epidemiološke službe, obavljeni kontrolni nalazi, priopćili su iz Stožera,
 
Dvostrukim negativnim testom potvrđeno je da ipak nisu pozitivni, pa se te osobe više ne vode kao oboljele. Riječ je o dvije osobe s područja Našica te po jedna iz Osijeka, Popovca i Švajcarnice, među kojima je i ranije pozitivno dijete iz osječkoga dječjeg doma "Klasje", dodaje se u priopćenju.

Ukupno su do sada izliječene 104 oboljele osobe. Među trenutčno oboljelima nema zdravstvenih djelatnika, jer su svi ranije oboljeli izliječeni, što je potvrđeno dvostrukim negativnim testom, napominju u županijskom Stožeru.

Ističu kako je jučer izliječena jedina preostala oboljela osoba s našičkoga područja, a  kako su ranije već izliječene tri osobe, na ovom području više nema osoba pozitivnih na koronavirus.
Ukupan broj oboljelih na koronavirus na području Županije tako ostaje na 131 osobi, s time da je u osječkom KBC-u  trenutačno hospitalizirano devet oboljelih,  a deset osoba je na kućnom liječenju.

Stožer je izvijestio kako je smanjen broj osoba u samoizolaciji, jer je u zadnja 24 sata iz te mjere izašlo 17 osoba, a ni jedan novi kontakt nije određen, pa je u samoizolaciji sada 191 osoba.

Policija u zadnja 24 sata nije dobila ni jednu dojavu građana o kršenju mjera samoizolacije, a u 51 samoinicijativnoj provjeri sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi. Policija je obavila 2856 provjera propusnica na sedam punktova na granicama županije, a osobe imale su propusnice, navodi osječko-baranjski Stožer CZ.  

 

(Hina) xivuc xipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙