FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Pet novooboljelih, jedna osoba umrla

Autor: Žaklina Jurić

SPLIT, 5. svibnja 2020. (Hina) - U Splitsko-dalmatinskoj županiji pet je novooboljelih osoba, u bolnici je umrla još jedna štićenica (91) Doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu, a dosad je ukupno zaraženo 505 osoba, izvijestio je u utorak Županijski stožer Civilne zaštite. 

Prema izvješću županijskog Zavoda za javno zdravstvo (NZJZ), od 152 obrađena testa s područja Splitsko-dalmatinske županije pet je pozitivnih, a oboljele su dvije osobe iz Sinja te po jedna iz Splita, Solina i Dicma, i to iz privatnog doma za starije i nemoćne osobe. U odnosu prema jučerašnjem danu, još je 18 osoba izliječeno od koronavirusa te je dosad izliječeno 317 osoba.

Od novozaraženih osoba jedna osoba ja pacijent splitskoga KBC-a koji je testiran zbog mogućeg kontakta sa zaraženom djelatnicom KBC-a. Među novooboljelima tri su osobe iz samoizolacije, a među njima je i zdravstvena djelatnica, njegovateljica iz privatnog doma u Dicmu koja je već 14 dana u samoizolaciji i nije u kontaktu ni s korisnicima ni s djelatnicima doma. Nakon isteka 14 dana osoba je testirana na covid infekciju i njezin je nalaz pozitivan, navodi se u priopćenju.  

Stožer je izvijestio da je 138 zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji, 75 ih je hospitalizirano, 11 je osoba u karanteni na Duilovu, a sedam ih je na respiratoru, i to četiri iz Splitsko-dalamtinske županije i tri iz Šibensko-kninske županije.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, umrla je 91-godišnja korisnica doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu. Osim nekoliko teških kroničnih bolesti, bila je pozitivna i na covid infekciju.

Na području Splitsko-dalmatinske županije dosad je zabilježeno 505 slučajeva zaraze koronavirusom.

 

(Hina) xzjur ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙