FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Istri nema novooboljelih, počelo naručivanje pacijenata na pretrage

Autor: Daniele Sponza

PULA, 4. svibnja 2020. (Hina) - Na području Istarske županije 17 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite napominjući kako se od danas pacijenti mogu ponovno početi naručivati na pretrage u pulsku bolnicu.

"Unutar 24 sata ispitano je petnaest uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus, a trenutno je na ispitivanju jedanaest uzoraka brisa zbog sumnje na COVID-19", naveo je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

U Istri je trenutno 1384 osoba u samoizolaciji a tijekom proteklog vikenda, prem podacima istarske policije, zabilježena su tri kršenja mjera samoizolacije i to u Puli, Pazinu i Umagu. 

Druga faza popuštanja epidemioloških mjera krenula je i u Istri a ona podrazumijeva postupno reaktiviranje rada javnog i privatnog zdravstvenog sustava uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera, a s radom započinju i djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima poput frizera, kozmetičara i salona za masažu. 

Naručivanje na preglede uz znatno izmijenjen režim

Nakon dvomjesečne koronapauze, pacijenti se od danas ponovno mogu početi naručivati na pretrage i preglede u bolnici, uz znatno izmijenjen režim. Ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić istaknula je da je u bolničkom informatičkom sustavu od 16. ožujka do 30. travnja evidentirano čak 24.707 pacijenata koji čekaju na pregled u 166 polikliničkih ambulanti, dijagnostičkih kabineta i dnevnih bolnica. Stoga, navela je ona, da bi reorganizacija rada bila učinkovita, neophodna je uska suradnja obiteljskih i bolničkih liječnika.

"Bolničko osoblje pozvat će sve upisane, ali i odgođene pacijente te ih informirati o novom terminu. Dobivanje termina ovisit će o kliničkoj indikaciji, a prednost će imati osobe s prioritetnom dijagnozom", poručila je Hrstić. 

(Hina) xdspo ykt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙