FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždinska županija bez novozaraženih covidom-19

Autor: Siniša Kalajdžija

VARAŽDIN, 30. travnja 2020. (Hina) - U Varaždinskoj županiji u protekla 24 sata nije potvrđen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom, ukupno je u županiji oboljelo 46 osoba, a ozdravilo njih 30.

Iz županijskog Stožera civilne zaštite rekli su u četvrtak kako je na liječenju u Općoj bolnici Varaždin i dalje 13 zaraženih osoba, a u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević“ trenutno se liječe tri osobe s područja ove županije.

U protekla 24 sata testirane su 34 osobe, što daje ukupno brojku od 1330 testiranih. Pod mjerom samoizolacije je više od 1400 osoba.

"Vjerujem da nas aktualne brojke vezane uz koronavirus na nacionalnoj i županijskoj razini ispunjavaju optimizmom i nadom da je ovaj val epidemije ušao u svoju završnu fazu", rekao je načelnik Stožera Robert Vugrin te pozvao građane na daljnji oprez i poštivanje mjera zaštite. 

"Nemojmo zaboraviti da je ovakav razvoj događaja upravo rezultat pridržavanja svih nepopularnih mjera koje se ovih dana postepeno ukidaju”, zaključio je Vugrin.

(Hina) xskal ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙