FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih

Autor: Vesna Horvat

KARLOVAC, 25. travnja 2020. (Hina) - U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih, nalazi jučer testirane 41 osobe su negativni te i dalje ostaje ukupno 30 zaraženih koronavirusom, izvijestio je u subotu županijski Stožer Civilne zaštite.

Toliki broj testiranja ne znači da je puno suspektnih osoba već, kako je pojasnio glasnogovornik Stožera Bernardo Pahor, iste osobe nekada prolaze nekoliko faza testiranja, ovisno o epidemiološkim indikacijama. To su osobe koje se  liječe od covida-19, posebno kada se rade provjere zaraženosti kada idu prema ozdravljenju.

Testiraju se i osobe koje su po nekim simptomima suspektne kao i osobe koje su bile u kontaktu s oboljelima pa im je određena samoizoolacija.

U Karlovačkoj županiji su sada u samoizolaciji 352 osobe, tijekom protekla 24 sata policija je provela 147  provjera i nije evidentirano niti jedno novo kršenje.

Policija je jučer evidentirala sedam kršenja mjera propusnice, ukupno do sada 216 kršenja te mjere.

U Karlovačku županiju je jučer iz Kine pristigla treća isporuka zaštitne opreme koju je nabavila Vlade RH, a u najavi su i nove pošiljke.

Oprema je namijenjena zdravstvenim ustanovama i operativnim snagama. Zdravstvene ustanove dio su opreme preuzele jučer, a tijekom dana preuzimanje će se nastaviti. Podjela operativnim snagama krenut će kada a tim bude potrebe.

Među 30 oboljelih šest je osoba hospitalizirano, 14 ih je na kućnom liječenju, deset osoba je izliječeno, a jedna je osoba preminula.

 

(Hina) xvhor ykt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙