FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki HDSSB: Rebalans proračuna ne smije biti kozmetički

Autor: Jasminko Nikolić

OSIJEK, 24. travnja 2020. (Hina) - Osječki HDSSB  u petak je zatražio od Gradske uprave da pri donošenju rebalansa proračuna vodi računa o građanima koji su ostali ili će ostati bez posla te poručili da rebalans ne smije biti kozmetički.

"Rebalans proračuna ne smije biti kozmetika", poručili su iz osječke organizacije Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje.

Istaknuli su kako dosadašnja odluka o potpori malim poduzetnicima od tisuću kuna po zaposlenom treba biti samo prva mjera u niz, a ne jedina budući da brjni hrvatski gradovi donose brojne i različite mjere.

HDSSB smatra kako je odluka o pomoći poduzetnicima u ukupnom iznosu od 5,5 milijuna kuna „kap u moru“ s obzirom da je godišnji gradski proračun nešto veći od 800 milijuna kuna.

Traže i donošenje akcijskog plana kako bi građani gospodarsku recesiju uzrokovanu epidemijom koronavirusa prebrodili sa što manje posljedica.

Zbog toga predlažu hitno smanjenje rashoda gradskog proračuna obustavom novih zaduživanja i zabranom zapošljavanja u gradskim službama i tvrtkama kako bi se stvorile financijske pričuve kao pomoć građanima i poduzećima.

Traže i da se mali poduzetnici i udruge oslobode plaćanja zakupnine na šest mjeseci, kao i da se građane oslobodi plaćanja komunalne naknade najmanje tri mjeseca, a one najugroženije do kraja godine.

Nužno je, kažu, osigurati pomoć onima koji su tijekom koronakrize ostali bez posla i dodatne poticaje gospodarskim subjektima koji su najteže pogođeni posljedicama te krize.

„Tražimo od gradskih vijećnika da se odreknu vijećničkih naknada, članovi nadzornih odbora i vijeća svojih naknada, a gradski čelnici barem trećine svojih plaća do kraja mandata“, stoji u priopćenju kojeg je potpisao povjerenik HDSSB-a za Osijek Ivica Završki.

(Hina) xnikj ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙