FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plenković: Pozivam sve da u svojim nastupima smanje podjele u društvu

Autor: Sara Margetić

ZAGREB, 23. travnja 2020. (Hina) - Premijer Andrej Plenković najavio je u četvrtak da će politika izgradnje kulture sjećanja i tolerancije i dalje ostati u prvom planu Vlade, te je pozvao "sve da u svojim nastupima smanje podjele u društvu".

 

Osvrčući se na početku sjednice Vlade na jučer održanu komemoraciju u Jasenovcu, Plenković je rekao da je Vlada tamo još jednom osudila zločine i iskazala pijetet prema žrtvama.

"Ponovili smo koliko je važno raditi na pomirbi u hrvatskom društvu i inzistirati na kulturi sjećanja, toleranciji, razumijevanju, sprečavanju nasilja, isključivosti i podjela", dodao je.

Ustvrdio je da je to politika vlade u cjelosti u ovom mandatu.

"Ja i brojni ministri u protekle četiri godine bili smo svaki put u Jasenovcu kako bismo službeno obilježili ovaj tragični događaj hrvatske povijesti u Drugom svjetskom ratu. Mislim da je dobro što su jučer tamo bili i predstavnici židovskog, romskog i srpskog naroda i predstavnici antifašista i da smo bili zajedno tamo", rekao je Plenković.

"Naša politika kulture sjećanja i izgradnje tolerancije i dalje će ostati u prvom planu", naglasio je premijer te je pozvao "sve da u svojim nastupima smanje podjele u društvu jer je važno".

O potresu: Bez većih šteta, no treba biti na oprezu

Zagreb su danas ponovno pogodila tri potresa, a Plenković je  istaknuo da prema informacijama kojima raspolažu, nije bilo veće štete.

"Ali možemo reći da je ovo ozbiljnije podrhtavanje tla nakon potresa 22. ožujka. Treba biti na oprezu", naglasio je.

Istaknuo je da ministar graditeljstva Predrag Štromar zajedno s ostalim ministrima radi na zakonu kojim bi se regulirala djelatnost države i grada i svih stručnih službi u narednom razdoblju, a bit će usmjeren na pomoć svima koji su pretrpjeli štetu u ovom potresu i svim institucijama koje su oštećene.

Najavio je da će sutra biti održan sastanak sa svim stručnim udrugama i predstavnicima Grada Zagreba kako bi zajedno riješili problem.

(Hina) xsmar yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙