FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dom umirovljenika u Karlovcu od ponedjeljka u karanteni, djelatnici testirani

Autor: Marina Hudoletnjak

ZAGREB, 18. travnja 2020. (Hina) - U Karlovačkom Domu za starije i nemoćne "Sv. Antun" u subotu je na koronavirus testirano 35 djelatnika, a rezultati će biti poznati sutra te će svi negativni djelatnici zajedno s 219 korisnika Doma kao prvi u Hrvatskoj u ponedjeljak krenuti u sedmodnevnu karantenu. 

"U ponedjeljak 20. travnja kada zadnji djelatnik dođe na svoj posao u 7 sati, zatvaraju se sva vrata i sljedećih sedam dana nitko ne izlazi niti ne ulazi u dom. To uključuje i dobavljače", rekla je za RTL Danas ravnateljica Doma Štefica Ljubić Mlinac.

Istaknula je da su se dobro opskrbili, a svježe namirnice dostavit će se bez kontakta tako da će dostavljači namirnice istovariti na čistoj lokaciji ispred Doma i otići, a djelatnici će ih zatim pokupiti i unijeti. 

Na radnu izolaciju odlučili su se u dogovoru s Karlovačkom županijom i županijskim Stožerom civilne zaštite, a dio jednog tima će biti i sama ravnateljica. Ona će se testirati u ponedjeljak, a u Dom će ući u srijedu, gdje će ostati do petka.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković u petak je posjetila karlovački dom i na konferenciji za novinare upoznala javnost s najnovijom odlukom Nacionalnog stožera da se pri svakom županijskom stožeru Civilne zaštite treba osnovati jedan tim ovlašten za nadzor u sustavu socijalne skrbi. 

Kad je riječ o radnoj izolaciji, Bedeković je istaknula da se ona radi po preporuci Stožera Civilne zaštite, a njihove su preporuke zapravo "obvezujuće u uvjetima epidemiološke krize i sigurnosti štićenika i zaposlenika u sustavu socijalne skrbi".

(Hina) xmhud xsp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙