FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministri financija EU-a pozivaju banke na fleksibilnost

Autor: Slavko Vukadin

BRUXELLES, 16. travnja 2020. (Hina) - Ministri financija zemalja članica EU-a pozvali su u četvrtak bankarski sektor da za vrijeme koronakrize fleksibilnije primjenjuje pravila kako bi mogao kreditirati gospodarstva, a banke da se suzdrže od isplate dividendi.

"Ključno je da banke nastave financirati kućanstva i poduzeća, među njima mala i srednja, koja privremeno prolaze kroz poteškoće zbog pandemije koronavirusa", kaže se u izjavi koju su ministri financija zemalja članica EU-a usuglasili na videokonferenciji.

U izjavi se ističe da banke trebaju fleksibilno primjenjivati pravila o kreditiranju i suzdržati se od isplate dividendi za vrijeme koronakrize te da sredstva namijenjena za to preusmjere na kreditiranje klijenata kako bi mogli očuvati gospodarske aktivnosti.

Ministri su pozvali da se što prije provedu izvanredne mjere dogovorene prošli tjedan na sastanku euroskupine u inkluzivnom formatu kada je dogovoren paket od 540 milijardi eura pomoći gospodarstvu. 

Hrvatsko predsjedništvo Vijećem EU-a obvezalo se da će brzo voditi pregovore o prijedlogu Komisije o uspostavi  programa potpore za skraćeno radno vrijeme SURE.
 

(Hina) xsv yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙