FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iz Udbine četvrta zaražena osoba u Ličko-senjskoj županiji

Autor: Vesna Horvat

GOSPIĆ, 11. travnja 2020. (Hina) - U Udbini je od koronavirusa oboljela jedna osoba, što je četvrta ukupno u Ličko-senjskoj županiji, a riječ je o muškarcu srednje dobi čija je klinička slika "srednje teška" i od jučer je u izolacijskoj jedinici gospićke Opće bolnice, rekao je u subotu Hini načelnik Stožera te županije Vice Nekić.

To je ujedno prva novim koronavirisom zaražena osoba u Lici, jer je prethodno troje iz priobalja - Senja i Novalje.

U nadzoru policije  u proteklih 24 sata utvrđena su tri prekršaja nepoštivanja mjera samoizolacije i jedno kršenje zabrane napuštanja mjesta prebivališta bez propusnice.

Prema dojavama građana, rekao je Nekić, uočeno je da pojedini trgovački centri i manje trgovine prehrambenim artiklima ne osiguravaju dovoljan razmak i ne puštaju kupce kontrolirano u trgovine čime direktno krše propisane epidemiološke mjere Nacionalnog stožera Civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Na čitavom području Ličko-senjske županije uočen je povećan broj građana s područja izvan te županije i Županijski stožer Civilne zaštite zbog njih i svih ostalih građana zahtjeva od stožera gradova i općina pojačanu kontrolu, jer takvo ponašanje sigurno ne pridonosi suzbijanju pandemije, rekao je Nekić i vlasnicima prodavaonica poručio da se moraju strikno pridržavati epidemioloških mjera.

(Hina) xvhor ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙