FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fortenova grupa donirala pola milijuna zaštitnih maski Ravnateljstvu civilne zaštite

Autor: Vedrana Larva

ZAGREB, 10. travnja 2020. (Hina) - Fortenova grupa donirala je pola milijuna jednokratnih zaštitnih maski Ravnateljstvu civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova, namijenjenih djelatnicima koji na terenu provode mjere zaštite zdravlja od koronavirusa, priopćeno je u petak.

Zaštitna oprema je vrijedna gotovo dva milijuna kuna i u petak je preuzeta sa skladišta Konzuma, izvijestili su je Fortenova grupa

Pomoćnik ministra Damir Trut zahvalio se na donaciji i kazao kako će ona dati svoj doprinos povećanju sigurnosti djelatnika koji sudjeluju u suzbijanju epidemije koronavirusa. 

„Donacija zaštitnih maski omogućit će sigurnije uvjete rada i zaštitu svim djelatnicima, prvenstveno zdravstvenog sustava, ali i ostalim pripadnicima operativnih snaga sustava civilne zaštite, stoga se zahvaljujem na ovoj hvalevrijednoj donaciji. Samo zajedničkim snagama možemo pridonijeti smanjenju širenja novog koronavirusa i povećanju sigurnosti svih hrvatskih građana",  istaknuo je pomoćnik ministra.

Unatoč velikom izazovu nabave opreme koja je u ovom trenutku globalno najtraženija roba, Fortenova grupa je uspjela realizirati uvoz veće količine opreme, od koje je dio namijenjen zaštiti zaposlenika Fortenova grupe, a najveći dio maski odlazi onima koji ih u ovom trenutku najviše trebaju.

„Vrijednost onoga što nam daju zdravstveni djelatnici, policajci, vatrogasci i svi drugi koji posljednjih tjedana neprekidno brinu o sigurnosti i zdravlju svih nas je neprocjenjiva. Mi u Fortenova grupi znamo to jako dobro, jer tisuće naših radnika svakodnevno na svojim radnim mjestima brine o nesmetanoj opskrbi. Stoga itekako znamo cijeniti vrijednost brige o sigurnosti i zdravlju i važnost ulaganja u tu sigurnost u ovom trenutku“, izjavio je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

Kompanije Fortenova grupe u Hrvatskoj - Konzum, PIK Vrbovec, Jamnica, Zvijezda, Belje i Ledo pomagale su od početka krize bolnicama, Crvenom križu te različitim udrugama koje se brinu o potrebitima, u novcu i proizvodima, a isto su radile i kompanije u Bosni i Hercegovini i Srbiji, koje su  značajno pomogle u osiguravanju osnovnih potrepština za borbu protiv širenja koronavirusa.

„Uz ovu posljednju donaciju zaštitnih maski, ukupan iznos dosadašnjih donacija Fortenova grupe u cijeloj regiji dosegnuo je gotovo četiri milijuna kuna izravnog doprinosa zajednicama u kojima radimo. Ujedno, to je i način na koji pokazujemo zahvalnost svima koji su svakodnevno na svojim radnim mjestima, bez obzira na rizike“, istaknuo je Peruško.

(Hina) pp/xvl ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙