FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU mora pokazati da reagira na pandemiju koja prijeti demokraciji

Autor: Vera Radić

PARIZ, 8. travnja 2020. (Hina/AFP) - Europska unija mora brzo odgovoriti na potrebe svojih građana i aktivirati "dosad neviđene" resurse za suzbijanje pandemije Covida-19 koja prijeti demokraciji na kontinentu, ocijenili su u utorak predsjednici parlamenata šest zemalja članica.

"Ozbiljnost situacije zahtijeva da se u duhu solidarnosti, koja je temelj europske integracije, mobiliziraju dosad neviđeni resursi, osobito u eurozoni", napisali su u apelu koji su uputili predsjednicima glavnih ustanova EU-a.

"Naša je obveza pokazati da su EU i sve njegove članice odlučni konkretno i brzo odgovoriti na očekivanja i potrebe naših naroda" u okolnostima koje "prijete samoj stabilnosti naših demokracija, dodaju potpisnici iz Francuske, Španjolske, Grčke, Italije, Luksemburga, Portugala i Slovenije.

Ujedno traže jačanje "europskog industrijskog suvereniteta kako bi se proizvodila dobra i materijali prijeko potrebni u javnom zdravstvu" kao i "mehanizama solidarnosti" radi djelotvornijeg suzbijanja pandemije.

 

(Hina) xvrad yvrad

An unhandled error has occurred. Reload 🗙