FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počinju književni online susreti iz koprivničke knjižnice

Autor: Gea Vlahović

ZAGREB, 1. travnja 2020. (Hina) - Knjižnica i čitaonica Fran Galović iz Koprivnice otvara svoja vrata online druženju s čitateljskom publikom u srijedu, 1. travnja, a prvi #kajnebibilo #do-bro književni online susret bit će s jednim od najznačajnijih suvremenih hrvatskih književnika Kristianom Novakom.

"U trenucima kad nas i vas zatvorena vrata Knjižnice i čitaonice Fran Galović Koprivnica drže odvojenima jedne od drugih, zahvaljujući internetu ući ćemo u vaše domove preko ekrana mobilnih i svih silnih pametnih uređaja koje koristite", priopćeno je iz knjižnice.

"S obzirom da nam prethodi vrijeme duže izolacije, ovo će biti način da budemo zajedno, a koprivnički knjižničari ući će u vaše domove dovodeći vam zanimljive goste i teme", ističe se.

Prvi je gost u srijedu 1. travnja u 18 sati Kristian Novak, autor tri romana, "Obješeni", "Črna mati zemla" i "Ciganin, ali najljepši", od kojih su posljednja dva postigla veliki nacionalni uspjeh – oba su izvedena na kazališnim daskama, a čeka se i film koji će biti napravljen prema romanu "Črna mati zemla".

Susret će se odvijati putem streama, a točne poveznice na prijenos uživo biti će dostupne u srijedu na internetskoj stranici knjižnice.

Naziv ovog online književnog susreta #kajnebibilo #do-bro prepoznat će pratitelji koprivničkog etno-punk-rock benda Ogenj, jer je to naziv najnovijeg singla koji su prije nekoliko dana objavili.

"Nesebičnom gestom davanja autorskih prava korištenja dijelova pjesme koprivničkoj knjižnici, Ognjeni dečki dali su pozitivan i vedar duh ovom novom programu koji će se nastaviti cijelo vrijeme ove covid-19 krize", poručuju iz knjižnice.

(Hina) xgvla ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙