FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: Županija utrošila pola milijuna kuna za sprječavanje zaraze

Autor: Željko Draženović

VUKOVAR, 30. ožujka 2020. (Hina) - Vukovarsko srijemska županija je do sada u sprječavanju širenja zaraze koronavirusom iz svog proračuna pomogla nabaviti zaštitnu opremu svim gradskim i općinskim stožerima Civilne zaštite, i svim žurnim službama, utrošivši oko 500.000 kuna.

 

Od toga samo za zaštitne maske za zdravstveno osoblje izdvojeno je oko 238. 000 kuna.

Županijski Stožer CZ je osigurao rad tri ambulante pri domovima zdravlja Vinkovci, Vukovar i Županja sa izdvojenim radom za potencijalnu sumnju na koronavirus, od 0 do 24 sata. Organiziran je i rad sustava zdravstva u dijelu davanja propusnica, naveli su u ponedjeljak iz Stožera.

U suradnji sa županijskim Upravnim odjelom za poljoprivredu osiguran je sustav kako bi OPG-ovi što kvalitetnije funkcionirali u nastalim uvjetima epidemije.

Domovina za starije i nemoćne na području županije izdane su precizne upute te je osigurano njihovo funkcioniranje uz maksimalne mjere opreza.

Za strane državljanje koji su se zatekli na području županije kao i za vozače kamiona koji su izdvojeni iz konvoja ili su kao pojedinačni na utovaru ili istovaru, osigurana je karantena.

Također vukovarsko-srijemski županijski Stožer daje redovite odgovore i tumačenja koja dolaze na mail ili telefoni i prati rad lokalnih stožera, a dostupan je od 0 do 24 sata, na e-mail adresi: cz.vusz@vusz.hr i na broju mobitela: 099 267 6435.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji do sada je koronavirusom zaraženo ukupno 10 osoba od kojih je pet hospitalizirano, dok se u samoizolaciji nalazi 780 osoba.

(Hina) xzdra ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙