Svim kuharima koji se žele uključiti, bez obzira na mjesto zaposlenja ili su samo entuzijasti, prvi zadatak je pripremiti glavno jelo od pilećeg batka i kokošjeg jajeta, te do srijede, 1. travnja do 12 sati na email HKS-a dostaviti fotografije pripremljenog na zadanu temu s normativima i kratkim opisom.
U ocjenjivanju jela će osim žirija HKS-a sudjelovati i 'ocjenjivači' putem Facebooka, iznose iz HKS-a.
Riječ je o prvom krugu online kuharskih natjecanja #OstaniDomaIKuhaj, koja će se, kako napominju iz tog Saveza, provoditi u više kola, na tjednoj bazi, svaki puta s drugom temom, sve do obustave restriktivnih mjera o radu u ugostiteljskim objektima i preporuci o neizlasku iz domova.
"Mnogi kuhari i slastičari trenutno ne rade, objekti su zatvoreni, te ih pozivamo da se uključe i svojim kulinarskim kreacijama uvesele Facebook pratitelje, a mogu osvojiti i vrijedne nagrade", kažu iz HKS-a, u povodu toga prvog online kuharskog natjecanja koje su pokrenuli u Hrvatskoj.
Osim animiranja kuhara i podrške toj struci u vrijeme krize, time se želi dodatno popularizirati kuharsku struku, poticati izvrsnost i napredak kuhara u sklopu općeg podizanja kvalitete stručne radne snage i i ponude ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj.