FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Tri nova slučaja koronavirusa u županiji, ukupno 44

Autor: Igor Vučković

OSIJEK, 29. ožujka 2020. (Hina) -  U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji zabilježena su tri nova pozitivna nalaza na koronavirus, jedan u Osijeku i dva u Našicama, pa su ukupno od te infekcije do sada oboljele 44 osobe, izvijestio je u nedjelju županijski stožer Civilne zaštite.

Načelnik Stožera dožupan Goran Ivanović izjavio je novinarima kako su četiri pacijenta na respiratoru i da su svi stabilno.  
U osječkom KBC-u hospitalizirano je 13 pacijenata, a jedan u općoj bolnici u Našicama. Ostali pozitivni pacijenti, koji nemaju simptome za ležanje u bolnici, su kod kuće u samoizolaciji i policija ih svakodnevno obilazi, dodao je.

Izvijestio je kako je jučer testirano 36 uzoraka, u najavi je još 170, ocijenivši kako županijski Zavod za javno zdravstvo i mobilni tim za uzimanje uzoraka rade izvanredno i besprijekorno.

S obzirom na to da su se posljednjih dana pojavljivale informacije da je osječki KBC novo žarište koronavirusa, Ivanović je istaknuo kako ovog trenutka ni jedan doktor ni medicinska sestra u toj zdravstvenoj ustanovi nisu pozitivni na taj virus.

Napomenuo je kako je jučer bilo šest dojava o kršenju samoizolacijie, ali se ni jedna nije pokazala točnom, jer su sve osobe zatečene na kućnim adresama
Ivanović je izvijestio kako su jučer pušteni u rad zatvoreni dijelovi tržnica u Osijeku, Đakovu i Belom Manastiru, što za sada funkconira odlično, a iduća mjera je početak rada otvorenog dijela tržnice.
Najavio je kako će biti riješen i problem s izdavanjem propusnica poljoprivrednicima, koje su im potrebne za odlazak u polja i obavljanje proljetne sjetve.

(Hina) xivuc ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙