FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na zadarskom području 19 osoba pozitivnih na koronavirus

Autor: Andrina Luić

ZADAR, 27. ožujka 2020. (Hina) - Stožer Civilne zaštite Zadarske županije priopćio je u petak poslijepodne da je na zadarskom području ukupno 19 osoba pozitivnih na koronavirus.

„Nalaz još jedne osobe koji je stigao nakon jutarnje konferencije za novinare vezan je uz kontakte iz Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu. Danas je uzeto 13 uzoraka koji su poslani na analizu u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu, a do kraja dana bit će testirano još deset osoba. U subotu ujutro bit će testirane još dvije osobe“, navodi se u priopćenju.

Ministar zdravstva Vili Beroš ranije u petak rekao je kako se provode napori u pronalasku kontakata osoba zaraženih koronavirusom koje su povezane sa slučajem Specijalne ortopedske bolnice u Biogradu, ističući da ta situacija neće dovesti do poremećaja u pružanju zdravstvene usluge. 

U srijedu je potvrđeno da je ortoped te bolnice zaražen. Troje novozaraženih su bliski kontakti i rođaci oboljelih, a među novozaraženima je i jedan liječnik Opće bolnice Zadar.

"Situacija u zadarskoj bolnici brzom reakcijom epidemiologa je u potpunosti stavljena pod nadzor i omogućeno je nesmetano pružanje zdravstvene zaštite", naglasio je Beroš na popodnevnoj konferenciji nacionalnog Stožera Civilne zaštite.

Dodao je kako će se bolnica u Biogradu dezinficirati te potom prenamijeniti u bolnicu za sve bolesnike s tog područja koji će biti pozitivni na koronavirus.

 

(Hina) xalui ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙