FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Arena Hospitality Group d.d. -  Novosti vezane uz razvoj događaja oko COVID-19, obavijest o odgodi Glavne skupštine te očitovanje na volatilnost cijene

Autor: Zoran Popijač

Pula (HinaOTS) - U skladu s odredbama Zakona o tržištu kapitala i Pravilima Zagrebačke burze, Arena Hospitality Group d.d. sa sjedištem u Puli, Smareglina ulica 3, OIB: 47625429199 (u daljnjem tekstu: Društvo) objavljuje:

 Arena Hospitality Group d.d. („Grupa“) sa sjedištem u Puli, Smareglina 3, Hrvatska, ovim putem objavljuje novosti vezane uz razvoj događaja povezanim sa korona virusom (COVID-19) te izvanredne mjere koje Grupa poduzima kako bi smanjila negativan utjecaj pandemije na svoje poslovanje.

 Nastavno na objavu 12. ožujka 2020. godine u kojem je Grupa izvijestila o smanjenoj potražnji za međunarodnim i domaćim putovanjima, što je rezultiralo porastom otkaza i usporavanjem rezervacija, vlade u zemljama u kojima poslujemo najavile su i primjenjuju daljnje izvanredne mjere za usporavanje širenja virusa. To uključuje zatvaranje granica, zaustavljanje putovanja, usvajanje politika društvenog distanciranja, zabranu velikih okupljanja i događanja, zatvaranje restorana, barova i drugih poslovnih subjekata kao i generalno ograničenje kretanja osoba. Te su mjere dovele do trenutnog i značajnog pogoršanja na ugostiteljskom i hotelijerskom tržištu, s velikim brojem otkaza rezervacija, ne pojavljivanja, te vrlo malo novih rezervacija.

 Financijska i likvidna pozicija Grupe je snažna. Na dan 26. ožujka 2020. godine Grupa je imala raspoloživog novca u iznosu većem od 600 milijuna kuna. Financijski omjeri u aranžmanima sa bankama, kao što je i nedavno objavljeno u financijskim izvještajima Grupe, uglavnom se temelje na omjeru pokrića zajma te uobičajenim omjerima za servisiranje kredita. Ti aranžmani imaju ugovorene rokove u kojima Grupa može uskladiti svoje postupanje s uvjetima svakog pojedinog aranžmana.

 Grupa dugi niz godina uspješno surađuje sa bankama koje su uvijek bile podrška u poslovanju te smo sada, kao i uobičajeno, u redovnom konstruktivnom dijalogu kako bismo osigurali da smo u stanju poduzeti sve potrebne radnje koje su u trenutnom okruženju u najboljem interesu Grupe. Grupa stoga vjeruje da je, na temelju dolje opisanih mjera, u dobroj poziciji da izdrži značajno potencijalno smanjenje poslovne aktivnosti na svojim tržištima tijekom 2020. godine.

 Grupa je u procesu usvajanja niza izvanrednih operativnih mjera kako bi umanjila troškove te na taj način prebrodila ova izazovna vremena bez presedana. Te mjere uključuju korake za učinkovito upravljanje troškovima plaća i za smanjenje drugih troškova i izdataka. Nadalje, Grupa svjedoči smanjenom obujmu poslovanja hotela u Njemačkoj i Mađarskoj, koji u uobičajenim okolnostima rade tijekom cijele godine. Poslovanje u Hrvatskoj zatvoreno je i inače u ovo doba godine, osim jednog ili dva hotela koji uobičajeno rade tijekom cijele godine. S obzirom na okolnosti svi su hoteli, apartmanska naselja i kampovi u Hrvatskoj zatvoreni do daljnjega. Istovremeno, u tijeku su prijave za korištenje raspoloživih mjera podrške poslovanju koje su uvele vlade u zemljama u kojima Grupa posluje.

 Od ranije najavljenih kapitalnih ulaganja, Grupa potvrđuje da su druga faza ulaganja u Arena Kažela kamp i ulaganja u apartmansko naselje Verudela Beach Pula u završnoj fazi, s obzirom da su radovi započeli odmah nakon ljetne sezone 2019. godine. Ostale najavljene investicije se razmatraju u svjetlu razvoja trenutno neizvjesne situacije oko pandemije COVID-19.

 Nadalje, Uprava Društva razmatra načine za poboljšanje svoje financijske fleksibilnosti, te je odgodila donošenje odluke o isplati dobiti za 2019. godinu. Također, Glavna skupština se, ukoliko okolnosti to budu dozvoljavale, odgađa za 1. lipnja 2020. godine.

 U ovom trenutku, s obzirom na razinu neizvjesnosti u vezi s poslovnim aktivnostima te razvoju i uvođenju drugih mjera od strane vlada kao reakcija na novonastalu izvanrednu situaciju, Uprava Grupe nije u mogućnosti dati detaljnije financijske smjernice za poslovanje u 2020. godini.

 Osim gore navedenog, Grupi nisu poznate nikakve nove okolnosti ili činjenice koje utječu ili bi mogle utjecati na cijenu dionica uvrštenih na uređeno tržište, a da ne proizlaze iz informacija koje su općepoznate ili koje su ranije dostavljene Zagrebačkoj burzi.

 

Arena Hospitality Group d.d

 

Napomena o izvoru:

Arena Hospitality Group d.d.

Smareglina ulica 3, 52100 Pula

Informacije za dioničare:

tel.: 052 / 223 811

fax:  052 / 211 759

e-mail: dionice@arenaturist.hr

web: www.arenaturist.com 

 

(Hina) OTS

An unhandled error has occurred. Reload 🗙