FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljska te udruga mediteranskih agencija pomažu Hini nakon potresa

Autor: Marina Hudoletnjak

ZAGREB, 27. ožujka 2020. (Hina) - Mediteranska asocijacija novinskih agencija (AMAN) pokrenula je inicijativu da Hini donira 10.000 dolara svojih sredstava, a poljska agencija PAP poslat će 15 laptopa i 10.000 eura kao znak podrške i solidarnosti zbog potresa u kojem su teško oštećeni poslovni prostori Hine.

"S tugom smo primili loše vijesti o potresu koji je pogodio Hrvatsku i Hinu, zbog kojega je njezino sjedište neuporabljivo. Hvala Bogu što nitko od osoblja Hine nije ozlijeđen. Nadam se da će vas moja poruka naći u dobrom zdravlju i punoj snazi kako bi nastavili svoj težak zadatak u službi države i građana", napisao u poruci podrške ravnatelj ciparske novinske agencije CNA i glavni tajnik AMAN-a George Penintaex.

Penintaex je u znak podrške i solidarnosti predložio izdvajanje 10.000 američkih dolara iz AMAN-ova fonda, što je Nadzorni odbor i odobrio. 

Poljska novinska agencija PAP najavila je da će Hini pomoći s 10.000 eura i 15 laptopa. Na twitter stranici PAP-a čelni čovjek poljske agencije Wojtek Surmacz već je ranije iskazao solidarnost i s kolegama iz Hine i sa stanovnicima Hrvatske koji su stradali u potresu u Zagrebu.

Glavni tajnik Europskog saveza novinskih agencija (EANA) Alexandru Ion Giboi obavijestio je agencije članice da su poslovni prostori Hine teško oštećeni u potresu koji je krajem prošlog tjedna pogodio Zagreb i okolicu, a Upravno vijeće EANE izrazilo je svoju solidarnost i spremnost na pomoć.

Poruku podrške poslao je glavni ravnatelj ruske agencije TASS Sergej MIhajlov, kao i čelni ljudi nizozemske agencije ANP, njemačke DPA, turske Anadolije.

Potporu  su uputili i kolege iz novinskih agencija Albanije, Rumunjske, Cipra, Slovenije, BiH, Grčke i drugih zemalja. 

Iako su poslovni prostori Hine teško oštećeni u potresu, Uprava i Uredništvo osigurali su nastavak funkcioniranje svih Hininih servisa. Hina kao javni servis nastavlja s redovnim 24-satnim emitiranjem svih svojih servisa - Općeg servisa vijesti, Gospodarskog, Engleskog, Foto, Audio i Video servisa, Servisa kratkih vijesti, Servisa najava i OTS-a.

(Hina) xmhud/xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙