"Istina, proljeće je najpoželjnije kod mladenaca. No, većina parova zaboravlja kakvu čaroliju može pružiti jesen - pomislite samo na čaroliju jesenskih boja, zalaske sunca i toplo vrijeme koje se, po iskustvu zadnjih nekoliko godina, zna produžiti sve do listopada", kažu organizatori vjenčanja za portal Siol.net.
"Miris kestenja, promjene u prirodi, vjetroviti dani, sve me to dodatno nadahnjuje kod organizacije jesenskih vjenčanja", ispričala je organizatorica vjenčanja Petra Starbek.
"Istina, vjenčanje najesen nije za parove koji žele zabavu na otvorenom, ali u zadnje vrijeme primjećujem da su jesenska vjenčanja ipak trend", dodala je.
Parovima koji se odluče za jesensko vjenčanje savjetuje se da se i kod hrane i kod dekoriranja prostora imaju na umu godišnje doba. Tako se među ostalim predlaže da se svatovima ponudi kuhano vino i štrudla od jabuka, piše Siol.net.
Preporuku za deserte dala je i Tamara Zupal, vlasnica obrta Yammy Tammy čija su specijalnost svadbene torte.
"Naše jesenske svadbene torte posebno su slasne", kaže Zupal i ističe kod njihovog izgleda imitaciju kore drveća i šumskih plodova.
"Što se okusa tiče, poigramo se s okusom buče, cimetom, jabukama i burbonskom vanilijom. Isto tako preporučujemo čudesni mousse od kestena, kaki i belgijsku čokoladu, koja je neizostavan sastojak raznih krema", kazala je slovenska slastičarka-stilistica za svadbene svetkovine.