FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjelovar: Za suzbijanje koronavirusa i pomoć gospodarstvu 10 milijuna kuna

Autor: Igor Kokoruš

BJELOVAR, 25. ožujka 2020. (Hina) - Ukupno deset milijuna kuna osigurano je rebalansom proračuna Bjelovarsko-bilogorske županije za mjere suzbijanja koronavirusa na području županije te za pomoć gospodarstvenicima, obrtnicima i poljoprivrednicima.

 Župan Damir Bajs u srijedu je izjavio kako je tako odlučeno na jučerašnjoj prvoj elektronskoj sjednici Županijske skupštine, izrazivši zadovoljstvo što je upravo u Bjelovaru, kako je rekao, održana prva takva sjednica nekog predstavničkog tijela županije, grada ili općine.

 Glasovanju je pristupilo 40 županijskih vijećnika, a veći dio odluka donesen je jednoglasno, kazao je.

 Rebalansom ovogodišnjeg županijskog proračuna osigurano je pet milijuna kuna mjere suzbijanja koronavirusa na području županije.

 Županijski vijećnici podržali su odluku kojom ovlašćuju župana Bajsa za potpisivanje svih ugovora vezanih uz provođenje mjera za suzbijanje, prevenciju i liječenje uslijed epidemije koronavirusa. 

 Županija već sada snosi troškove svoga Stožera civilne zaštite, a potpisani su ugovori poput vršenja dezinfekcije prostora koji je namijenjen karanteni za vozače kamiona. Osigurana im je i prehrana te zaštitarska služba.

 Pet milijuna proračunskih kuna osigurano je i za mjere pomoći gospodarstvenicima, obrtnicima i poljoprivrednicima.

 Bajsa je kazao kako je riječ je o mjeri koja se nadovezuje na paket Vladinih ekonomskih mjera vezano za kreditni aranžman, koji će biti ponuđen gospodarstvu za što će Vlada izdavati jamstva.

 "Na te iste kredite naplaćivat će se kamata, a Bjelovarsko-bilogorska županija preuzet će na sebe plaćanje kamata za svoje gospodarstvenike, obrtnike i poljoprivrednike. Na taj način krediti za njih će biti beskamatni”, pojasnio je župan Bajs.

(Hina) xikok ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙