FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zastupnici: Tržnice su zatvorene, a trgovački lanci rade nesmetano!

Autor: Marija Udiljak

ZAGREB, 25. ožujka 2020. (Hina) - Dio saborskih oporbenih klubova kritizirao je u srijedu odluku da se, zbog sprječavanja zaraze koronavirusa, zatvore tržnice, dok u isto vrijeme trgovački lanci rade nesmetano.

Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite zabranjeno je trgovanje na tržnicama, iako je tamo manja mogućnost zaraze nego u trgovačkim centrima, kazao je Hrvoje Zekanović (Suverenisti) poručivši kako se „tržnice moraju otvoriti“.

I Vlaho Orepić (Klub HSU/Nove politike) kritizira odluku o zatvaranju tržnica. To je jedino mjesto gdje naši proizvođači mogu doći do kupaca, na tržnicama treba postaviti red, a ne ukinuti ih, jer s druge strane prodajni centri fantastično funkcioniraju, rekao je Orepić u saborskoj raspravi na slobodnu temu.

Vladimir Bilek (Klub nacionalnih manjina) kaže kako je kriza uvjetovana epidemijom koronavirusa zorno pokazala ovisnost Hrvatske o uvozu, prije svega u prehrambenom sektoru.

Prema proizvodnji hrane trebamo pokazati posebnu skrb i potporu, kaže zastupnik, predlažući da se organizira interventni otkup viškova poljoprivrednih proizvoda te pozivajući građane da kupuju domaće, preko raznih internetskih platformi.

 Ovo je idealan trenutak da se razvije internetska trgovina, smatra i Mirando Mrsić (Demokrati) kojeg također brine što će biti s malim hrvatskim proizvođačima nakon što su zatvorene tržnice i ribarnice a nemaj ulaz u trgovačke lance.

 

(Hina) xum ykt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙