FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Džaferović i Zvizdić iskazali solidarnost s Hrvatskom zbog potresa

Autor: Ranko Mavrak

SARAJEVO, 22. ožujka 2020. (Hina) - Predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović poslao je u nedjelju poruku hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću u kojoj je iskazao solidarnost svoje zemlje zbog potresa koji je pogodio Zagreb a to je učinio i predsjedatelj Zastupničkog doma parlamenta BiH Denis Zvizdić.

"Sa zebnjom pratimo informacije o posljedicama potresa koji je pogodio Zagreb. Građani Bosne i Hercegovine i ja osobno u mislima i molitvama smo s vama i građanima Hrvatske. Iskreno se nadam da neće biti ljudskih žrtava i da će liječnici uspjeti spasiti život 15-ogodišnjeg teško ozlijeđenog djeteta", stoji u Džaferovićevoj poruci.

Podsjetio je kako se dvije države istodobno s ovom tragedijom suočavaju s do sada nezapamćenim izazovom koji je pred nas postavila pandemija koronavirusa, a Hrvatska sada ima dodatni problem zbog potresa.

"Vjerujem da ćemo uspjeti prevladati sve nedaće i da ćemo nakon toga biti još jači i još solidarniji", poručio je Džaferović predsjedniku Milanoviću.

Izraze potpore Hrvatskoj uputio je i predsjedatelj Zastupničkog doma parlamenta BiH Zvizdić.

U brzojavu upućenom predsjedniku Hrvatskog sabora i premijeru Hrvatske, Gordanu Jandrokoviću i Andreju Plenkoviću, istaknuio je kako su u BiH s tugom primili vijest o potresu u Zagrebu u kojemu ima ozljeđenih a veliki broj objekata je teško oštećen.

"U ime Zastupničkog doma i u svoje osobno ime upućujem vam izraze prijateljske podrške. Naše misli su sa svim građanima Hrvatske. Molim vas da računate na prijateljsku potporu Bosne i Hercegovine", stoji u Zvizdićevoj poruci.

(Hina) xrmav ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙