FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Michel Barnier pozitivan na koronavirus

Autor: Doris Kujek

BRUXELLES, 19. ožujka 2020. (Hina/dpa) - Michel Barnier, glavni pregovarač EU-a za buduće odnose s Velikom Britanijom, zaražen je koronavirusom. 

"Želim vas obavijestiti da sam pozitivan na Covid-19", tvitao je u četvrtak Barnier. Dodao je da se "osjeća dobro i da je dobrog raspoloženja". 

"Svima onima koji su već zaraženi i onima koji su u izolaciji kažem da ćemo prebroditi ovo zajedno."

Barnier (69), trebao je u srijedu otputovati u London na novi krug pregovora o ključnom sporazumu o slobodnoj trgovini. Sporazum se treba donijeti krajem godine kada bi se i pravila EU-a trebala prestati primjenjivati na Britaniju. 

No, pregovori su otkazani zbog pandemije. U EU i Britaniji zaraženo je gotovo 71.000 ljudi, a Europa je epicentar krize. 

Britanija je napustila Uniju 31. siječnja, ali je u prijelaznom razdoblju do kraja 2020. u kojem dvije strane trebaju odlučiti kako će poslovati i surađivati na svjetskoj sceni. 

Razgovori licem u lice, dogovoreni za svaka dva do tri tjedna u sljedećih nekoliko mjeseci, vjerojatno se neće odvijati kako je planirano. 

Kriza zbog koronavirusa prijeti produljenju pregovora unatoč tome što je britanski premijer Boris Johnson više puta rekao da je kraj 2020. krajnji rok potpunog povlačenja Britanije iz EU-a. 

(Hina) xdor yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙