FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U BBŽ nema koronavirusa, u samoizolaciji 408 osoba, bolnica dodatno opremljena

Autor: Igor Kokoruš

BJELOVAR, 18. ožujka 2020. (Hina) - U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, u kojoj zasad nema zaraženih koronavirusom, obavljeno je deset testova i svi su bili negativni, a trenutačno je u samoizolaciji 408 osoba, rečeno je u srijedu u bjelovarskoj bolnici.

Opća bolnica Bjelova, istaknuto je, prema naputcima Ministarstva zdravlja, Nacionalnoga i Županijskog stožera Civilne zaštite čini sve što je potrebno u vezi s prevencijom i mogućim liječenjem osoba zaraženih koronavirusom. Bolnicu su današ obišli članovi bjelovarsko-bilogorskoga Županijskog stožera Civilne zaštite u pratnji ravnatelja te ustanove Alija Alloucha.

„Nakon što je ministar zdravstva najavio ulazak u treću fazu borbe protiv koronavirusa, poduzeli smo dodatne mjere, poput postavljanja trijažnih šatora u krugu bolnice koji omogućuju da se smanji gužva u čekaonicama i izbjegne mogućnost prijenosa virusa", rekao je dr.  Allouch.

Jednako tako, postavljeni su i kontejneri za opservaciju osoba za koje se sumnja da su zaražene koronavirusom.

"Pacijenti će u njima boraviti sve dok ne dobiju nalaz, otprilike 12 sati. Ako je pacijent zaražen, stavlja se u izolaciju unutar Opće bolnice, a ako je negativan, otpušta se kući”, objasnio je ravnatelj Allouch i dodao kako se u bolnicu od danas ulazi i iz nje izlazi samo na dva zaštićena ulaza.

Pozvao je građane da u bolnicu dolaze samo ako je riječ o hitnom slučaju, a sve ostalo da pokušaju riješiti s nadležnim liječnikom telefonskim putem.

 

(Hina) xikok ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙