FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beroš: O novozaraženim liječnicima više u 16 sati

Autor: Tamara Marinković

ZAGREB, 17. ožujka 2020. (Hina) - Ministar zdravstva Vili Beroš nije u utorak uoči sjednice užeg kabineta Vlade htio govoriti o novim informacijama vezanim uz broj novozaraženiih liječnika kazavši kako o tome zasad ima poluinformacije, a više će biti poznato na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera u 16 sati.

"Postupanja su tijeku, to je proces koji traje. U KB-u Dubrava on je pri kraju, ali traje dan i pol. Analizirat ćemo sve kontakte, 160 ljudi je apsolutno teško. Međutim, trebamo pustiti struci da to radi, oni sada to rade na vrlo zadovoljavajući način", rekao je Beroš novinarima pred Banskim dvorima dodavši da je situacija pod kontrolom.

Situacija jest ozbiljnija s obzirom na potvrđena dva nova liječnika zaražena koronavirusom, ali ne nešto puno. Spremnost zdravstvenog sustava u ovom je trenu adekvatna, poručio je Beroš.

"Proteklih šest tjedana ja sam vam stvarno na raspolaganju, međutim postoje presice koje smo ustrojili upravo da bi vi bili informirani na vrijeme. I dalje sam vam na raspolaganju ali ja sam samo vojnik u toj bitci. Moram se pridržati određene hijerarhije. U 16 sati na presici dobit ćete sve relevantne informacije. Najvažnije  je da se postupa na adekvatan način", rekao je Beroš novinarima.

U Hrvatskoj je potvrđeno devet novih bolesnika s koronavirusom, do sada je evidentirano ukupno 65 slučajeva zaraze, a četiri su osobe izliječene i puštene na kućno liječenje, rečeno je jutros na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Kasnije je Beroš za televiziju N1 potvrdio da je još dvoje liječnika zaraženo koronavirusom - riječ je o jednom liječniku u KBC-u Zagreb i drugom u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče.

Jutarnji list pak neslužbeno tvrdi da se radi o troje liječnika - dvoje iz KBC-a Zagreb i jedan iz Psihijatrijske bolnice Vrapče.

(Hina) xmt ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙