FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osječko-baranjskoj županiji nema novooboljelih, na testiranju 24 uzorka

Autor: Igor Vučković

OSIJEK, 17. ožujka 2020. (Hina) - U Osječko-baranjskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, a na testiranje u Zagreb danas će biti poslana 24 nova uzorka, izvijestio je u utorak županijski stožer Civilne zaštite.

Ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić rekao je na konferenciji za novinare da je u ponedjeljak na testiranje u Zagreb bilo poslano 16 uzoraka, i svi su bili negativni, pa je u KBC-u i dalje hospitalizirano sedam pacijenata, kod kojih je u proteklim danima potvrđen koronavirus.
Na testiranje u Zagreb danas će biti poslano 24 uzorka. Smanjili smo broj pacijenata koji cirkulira osječkim KBC-om, a bolnica je i nadalje na raspolaganju za hitne i prioritetne pacijente, poput onkoloških bolesnika, dodao je dr. Zubčić.
U protekla dva dana u osječkom KBC-u su uspostavljeni dodatni kapaciteti s respiratorima, koji će se idućih dana proširivati.

Epidemiolog županijskog Zavoda za javno zdravstvo, Karlo Kožul rekao je da su obrađene sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim pacijentima, a u samoizolaciji su 173 osobe.
Upitan ima li osječkog zdravstvenog osoblja u samoizolaciji, Kožul je kazao da će od danas u samoizolaciji biti jedan djelatnik, koji je vraćen iz zagrebačke Kliničke bolnice  Dubrava, a bio je u prostoru u kojem je boravio jedan od liječnika iz te zagrebačke bolnice kojem je potvrđen koronavirus.

Mađarska zatvorila granične prijelaze za putnički promet

Načelnik osječko-baranjske Policijske uprave Ladislav Bece izvijestio je da je zaprimljeno 19 dojava o kršenju samoizolacije, od čega su četiri osobe, s područja Osijeka i Našica, stvarno kršile ovu preventivnu mjeru i napustile  svoj dom.
Izvijestio je da je Mađarska zatvorila sve svoje granične prijelaze, za putnički promet, osim za teretna vozila.

Načelnik stožera dožupan Goran Ivanović najavio je da će jedinicama lokalne samouprave, poslodavcima, ugostiteljima i građanima danas uputiti preporuke novih mjera, s ciljem smanjivanja kretanja, a time i opasnosti od širenja zaraze.

Pojasnio je kako je riječ o preporukama i da Stožer nema ovlasti bilo što zabranjivati, "jer nismo u izvanrednom stanju".

Župan Ivan Anušić ocijenio je kako je situacija u Osječko-baranjskoj županiji zadovoljavajuća i nije eskalirala.
Kontroliramo sustav i protok onoga što dobivamo s nacionalne razine. Nema potrebe za panikom i ogromnom kupovinom namirnica, jer se na taj način bespotrebno širi panika, poručio je Anušić.

(Hina) xivuc ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙