FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Caritas poziva građane da zbog rizika od virusa ne donose odjeću

Autor: Pejo Gašparević

SPLIT, 17.  ožujka 2020. (Hina) - Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije u utorak je pozvao građane da zbog rizika od širenja zaraze koronavirusom ne donose odjeću u njihove prostorije.

 "Sve građane molimo da do daljnjega ne donose odjeću i obuću u Caritas jer se ista ne smije zaprimati. Trezori za primanje odjeće će biti zatvoreni. Već uskladištena odjeća će se dijeliti samo u hitnim slučajevima i prema uputama mjerodavnih zbog velikog rizika od širenja zaraze putem odjeće", priopćili su iz Caritasa.

 Volonteri Caritasa i drugi mladi iz katoličkih organizacija bit će angažirani u dostavljanju hrane starijima i nemoćnima, a korisnicima pučke kuhinje dijelit će se pripremljeni obroci u "lunch" paketima bez zadržavanja u blagovalištu Caritasa.

 U sklopu akcije "Darujmo srce" od 16. do 30. ožujka moguće je donirati hranu i higijenske potrepštine u sklopu Konzuma u gradskim četvrtima Sirobuja i Stinice, te u Mercatorovom centru u Solinu.

 Isključivo hranu i higijenske potrepštine moguće je donirati i u sjedištu Caritasa, iz kojega pozivaju korisnike da ne uzimaju prevelike zalihe jer time onemogućavaju pomoć svima ugroženima. Paketi s namirnicama će se dijeliti potrebitima prema uputama županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

 Rad Dječjeg Caritasa obustavlja se do daljnjega, a u hitnim slučajevima i potrebama korisnici se mogu javiti u sjedište Caritasa.

(Hina) xpgas ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙