FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački HSLS: Gradska vlast postupa politikantski u uvjetima pandemije

Autor: Marina Hudoletnjak

ZAGREB, 17. ožujka 2020. (Hina) - Zagrebački HSLS prozvao je u utorak Gradsku upravu i pročelnika Ureda za upravljanje hitnim situacijama Pavlu Kalinića da djeluju politikantski i da unose dodatnu konfuziju time što tvrde da je Hrvatska sa strožim mjerama protiv koronavirusa krenula dva tjedna prekasno.

"Najnoviji primjer politikantstva upravo su prozivanja koja je Nacionalnom stožeru civilne zaštite uputio pročelnik Pavle Kalinić, iako sama gradska upravna tijela nisu u proteklih mjesec i pol dana shvaćala ozbiljnost problema te u skladu s tim djelovala", stoji u priopćenju HSLS-a koje potpisuje Darko Klasić, predsjednik Kluba gradskih zastupnika HSLS-a i nezavisnog zastupnika Vladimira Ferdeljija. 

Ocijenio da nacionalni krizni tim uspješno vodi Hrvatsku u uvjetima pandemije koronavirusa, da komunicira sve bitne razvoje događaja i poruke usklađene sa znanstvenim spoznajama te da nema razloga za sumnju u njihovo djelovanje, već da im treba pomoći. 

Gradska uprava, ističe Klasić, kao i u dosadašnjem djelovanju prilikom rješavanja problema Zagrepčana, djeluje sporo i sa zakašnjenjem, vrlo često nedosljedno i politikantski, te unosi dodatnu konfuziju.

Što se tiče djelovanja uprave, podsjetio je da su od početka epidemije predstavnici Grada slali preporuke građanima o nužnosti održavanja higijene primjenom luga, kao i na izjavu samog pročelnika da je otišao i da ga boli k****.  Ocijenio je i da su zagrebačke zdravstvene ustanove loše opskrbljene i opremljene zaštitnom opremom.

Kao pravi smjer u kojem Zagreb treba ići naveo je osnivanje Stožera Grada Zagreba za pripremu i usmjeravanje aktivnosti za suzbijanje širenja bolesti uzrokovane koronavirusom COVID-19. 

Klub zastupnika HSLS-a i Ferdeljija predložio je da se sljedeća sjednica Gradske skupštine, na kojoj je u pravilu prisutno više od stotinu osoba, kao i sjednice njezinih radnih tijela odgode za mjesec dana. 

"Neshvatljiva je ustrajnost Predsjedništva Gradske skupštine kao i gradonačelnika na održavanju sjednice Skupštine Grada Zagreba u ovakvim okolnostima ako promišljaju odgovorno i žele djelovati preventivno", poručio je Klasić.                                                                                                                       

(Hina) pp/xmhud yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙