FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SL. Brod: Lokacije za samoizolaciju vozača u međunarodnom gospodarskom transportu

Autor: Marijan Vrkljan

SLAVONSKI BROD, 15. ožujka 2020. (Hina) - Na području Brodsko-posavske županije uspostavljena je zasebne lokacije za samoizolaciju vozača u međunarodnom gospodarskom transportu, rekao je u nedjelju načelnik županijskog Stožera Civilne zaštite Stjepan Bošnjaković.

"Svi koji prelaze granične prelaze na području Brodsko-posavske županije i koji imaju istovar tereta u županiji bez izlaska iz kamiona, odlaze na mjesto istovara, a potom bez izlaska iz kamiona u karantenu gdje će biti do slijedećeg utovara, koji će obaviti bez izlaska iz kamiona", rekao je Bošnjaković na konferenciji za novinare nakon sastanka županijskog Stožera CZ. Potvrdio je da je objekt već osiguran već sinoć.

Bošnjaković je objasnio i kakva je procedura vezano za veliki broja osoba koje su u dnevnom tranzitu preko granice s BiH. Svi putnici iz BiH, rekao je, idu u samoizolaciju na dva tjedna, dok će se u slučaju prekograničnog odlaska na posao svako slučaj razmatrati zasebno.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Ante Cvitković novinarima je potvrdio da će se provjera kršenja samoizolacije raditi u suradnji s policijom, a prekršitelji prijavljivati sanitarnoj inspekciji. Kako je do sada među dojavama bilo i onih na osnovu nepotpunih ili lažnih informacija, policija proceduru provjera provodi  vrlo temeljito, potvrdio je Antun Valić, načelnik Policijske uprave brodsko-posavske. 

Premda trenutno u Brodsko-posavskoj županiji nema zaraženih osoba, slavonskobrodska bolnica već je stavljena u pripravu za prihvat većeg broja oboljelih.

Na koronavirus u Brodsko-posavskoj županiji do sada je testirano 20-tak osoba, svi nalazi su negativni, a trenutno su 383 osobe pod nekim oblikom zdravstvenog nadzora, rekao je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Cvitković.

(Hina) xmvrk ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙