FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Ličko-senjskoj županji preporučena odgoda svih skupova u zatvorenome

Autor: Đurđa Beraković

ZAGREB/GOSPIĆ, 12. ožujka 2020. (Hina) - Ličko-senjski Županijski stožer Civilne zaštite preporučio je u četvrtak odgodu svih organiziranih javnih, kulturnih, sportskih i ostalih skupova u zatvorenim prostorijama kako bi se spriječila infekcija koronavirusom i njezino širenje. 

Stožer je preporučio i odgodu svih planiranih putovanja i izleta izvan Hrvatske, uz napomenu da je epidemiološka situacija na području Ličko-senjske županije povoljna te se nastavljaju  provoditi sve potrebne mjere kako bi se ona održala.

Epidemiolog Zavoda za javno zdravstvo izvijestio je da je na području Ličko-senjske županije vezano za koronavirus određen nadzor nad 222 osobe, za 187 osoba nadzor je istekao te je pod aktivnom nadzorom još 35 osoba, a testiranje na koronavirus uzimanjem briseva provedeno je nad sedam osoba i svi su nalazi negativni.

Ako organizatori, unatoč zaključcima i preporukama Županijskog stožera, održe planirane skupove, oni preuzimaju i svu odgovornost i rizik, stoji u priopćenju tog stožera.

U njemu ističu kako je zdravlje sugrađana i žitelja Ličko-senjske županije najvažnije te da su preporuke donesene kako bi se smanjila opasnost od unošenja i širenja infekcije.

 

(Hina) pp/xbdj ybdj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙