FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pantovčak i Banski dvori odbacili navode Mate Radeljića

Autor: Robert Koren

ZAGREB, 31. prosinca 2019. (Hina) - Ured predsjednice i Vlada u utorak su odbacili navode bivšeg savjetnika predsjednice Republike Mate Radeljića vezane uz njegovu smjenu, a u kojima proziva predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović te premijera Andreja Plenkovića.

"Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nema potrebe dodatno komentirati slučaj njezinog bivšeg savjetnika Mate Radeljića. Predsjednica je višekratno, u javnim nastupima, ponovila kako od g. Radeljića nikada nije tražena ostavka putem službi te da su o njegovom odlasku razgovarali nekoliko puta. Napominjemo kako Predsjednica Republike sama bira i razrješuje svoje savjetnike", stoji u reakciji Ureda predsjednice na Radeljićeve tvrdnje.

Radeljić je optužio Grabar-Kitarović da je lagala u debati na RTL-u kada je rekla da kod njegove smjene nije zloupotrijebila Sigurnosno-obavještajnu agenciju (SOA). Radeljić je ustvrdio da je predsjednica zloupotrijebila SOA-u kako bi ga prijetnjama pokušali zastrašiti prevenirajući njegovo buduće djelovanje. Naveo je i da mu je Grabar-Kitarović, nekoliko dana nakon njegova razgovora s agentom SOA-e, osobno priopćila da je premijer Andrej Plenković "od nje tražio da ga smijeni i da ona na to mora pristati jer bez podrške HDZ-a ne može dobiti izbore". 

Glasnogovornik Vlade Marko Milić je tu Radeljićevu izjavu nazvao još jednom u nizu laži ubačenih u medijski prostor, naglasivši da premijer nikada nije utjecao ni na postavljanje niti na razrješenje predsjedničinih savjetnika.

"Teza da je 'Plenković od Kolinde Grabar-Kitarović tražio da smijeni Matu Radeljića i da ona na to mora pristati jer bez podrške HDZ-a ne može dobiti izbore' još je jedna u nizu laži ubačenih u medijski prostor, od onih koji kontinuiranim ponavljanjem takvih difamacija djeluju kao da priželjkuju povratak Zorana Milanovića na vlast. Predsjednica Republika sama bira i razrješuje svoje savjetnike. Predsjednik Vlade nikada nije utjecao ni na postavljanje niti na razrješenje predsjedničinih savjetnika", rekao je Milić Hini upitan za komentar Radeljićeve izjave.

(Hina) xrkor yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙