"Imamo 7,5 milijardi ljudi, a stanovništvo i dalje raste pa treba jesti više povrća, žitarica, a manje šećera i mesnih proizvoda", rekao je izvršni potpredsjednik i šef Nesteovih operacija u Americi Laurent Freixe.
Ograničeni prirodni resursi i rastući javnozdravstveni problem pretilosti stoje iza promjena koje Freixe smatra potrebnim.
Također je naveo rastuću svijest javnosti o procesu proizvodnje hrane, kao i o pitanjima kao što su dječji rad i krčenje šuma.
Freixe je također rekao da u svijetu raste svijest javnosti o sirovinama koje se koriste za proizvodnju hrane.
"Puno je više senzibiliteta o tom pitanju svugdje, ne samo u Europi ili SAD-u. U povezanom smo svijetu, ljudi imaju pristup informacijama, potrošači žele znati odakle dolaze sirovine", rekao je on.
Nestlé je najveći svjetski kupac kave, šećera, kakaa i mlijeka. Iz te tvrtke kažu kako jasno poručuju dobavljačima da ne kupuju sirovine koje su proizvedene na nedavno iskrčenim šumskim područjima ili na kojima je prijavljen dječji rad.