FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na Ambienti od 9. do 13. listopada predstavit će se 461 izlagač

Autor: Magdalena Linde

ZAGREB, 2. listopada 2019. (Hina) - Na 46. Međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta, koji će se održati od 9. do 13. listopada na Zagrebačkom velesajmu, predstavit će se 461 izlagač, što je 30 posto više nego prošle godine, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare.

"Željeli smo da Ambienta uistinu postane regionalni summit drvne industrije, a rekla bih da s ovim 46. to i postaje. U prilog tome govori da na sajmu sudjeluje 461 izlagač, što je kvantitativan rast od 30 posto i to što je angažirana izložbena površina gotovo 50 posto veća u odnosu na prošlu godinu", rekla je direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomišić.

Dodala je kako izlagači dolaze iz 28 zemalja, a predstavit će svoju ponudu u 10 paviljona, na površini od 27.000 četvornih metara, što je "trenutno ukupni kapacitet velesajma koji je raspoloživ za sajmove".

Izlagači će se imati priliku predstaviti kroz tematske cjeline – Namještaj i unutarnje uređenje te industrijski program, Design Zone, Građenje i opremanje, HORECA – Living kitchen, Art Fair Zagreb.

Tomišić je najavila da će 7. listopada biti "predstavljena i upogonjena aplikacija projekta Ambienta", što je ocijenila kao „mali korak za korisničko iskustvo, ali ogroman korak za Zagrebački velesajam”.

Na konferenciji je istaknuto da će u sklopu obnovljene tematske cjeline Art Fair Zagreb posjetiteljima biti predstavljeni radovi slikara, kipara i fotografa. Posjetitelji će imati priliku i putem organiziranih aukcija kupiti neke od umjetnina.

Također, ove godine osmišljena je i Presale Owner kampanja, tijekom koje će posjetiteljima biti omogućena ekskluzivna kupnja namještaja tvrtki iz Design Zone.

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić i zamjenica gradonačelnika grada Zagreba Olivera Majić istaknule su da je resorni ured ove godine iz svog budžeta izdvojio 980 tisuća kuna kako bi pomogao realizaciju Ambiente.

(Hina) xlm ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙