Novu gastronomsku ponudu na letovima kreirali su hrvatski kuhar Dino Galvagno i Uje oil bar Leopolda Botterija, partneri s kojima je Croatia Airlines potkraj 2016. godine pokrenuo projekt "Inspirirani Hrvatskom".
Novi jelovnik poslovnog razreda, koji se u zrakoplove uvodi 19. lipnja ove godine, inspiriran je ponajprije jelima zagrebačke kuhinje pripremljenima od autohtonih lokalnih namirnica koje se koriste stoljećima te se nalaze u svim hrvatskim kuharicama.
"U odabiru jela za zagrebački jelovnik vodio sam se idejom kreiranja ugođaja zagrebačkog obiteljskog stola od početka do sredine 20. stoljeća, imajući pritom u vidu snažne utjecaje austrougarske kuhinje i bogatstvo namirnica koje su nudila obližnja seoska gospodarstva”, rekao je Galavagno, dodajući kako su željeli da okusi i mirisi pripremljenih jela prate putnike i na njihovom novom odredištu.
Osim zagrebačke kuhinje, na novom jelovniku poslovnog razreda promiču se i lokalne namirnice drugih hrvatskih krajeva. Novi obroci za poslovne putnike sadržavat će više povrća, a pripremat će se tradicionalno uz minimalno mijenjanje karaktera namirnica.
Ove godine se u gastronomsku ponudu zrakoplovne kompanije uvodi i novi projekt pod nazivom Croatia Airlines full of taste, koji se priprema u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i čiji se početak očekuje u travnju 2020. godine.
"Svakih šest mjeseci, odnosno u ljetnom i zimskom redu letenja, u cijelosti ćemo mijenjati i njihovo vizualno predstavljanje u skladu s različitim konceptima gastronomske mape Hrvatske", rekao je predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić predstavljajući Croatia Airlines full of taste projekt.