FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Europa u školi" važna za budućnost EU-a

Autor: Marino Erceg

ZAGREB, 9. svibnja 2019. (Hina) - Natjecanje "Europa u školi" naglašava važnost djece i mladih za budućnost EU, poručila je u četvrtak predsjednica Europskog pokreta Hrvatska Nataša Owens na uručenju nagrada ovogodišnjim najboljim radovima. 

Natjecanje "Europa u školi", koje se ove godine održava s temom "2019. godina Europskih izbora: YOUrope - Radi se o tebi", okupilo je 627 literarnih, likovnih i glazbenih radova učenika srednjih i osnovnih škola te studenata visokih škola i veleučilišta iz 18 hrvatskih županija i Grada Zagreba. 

Nagrađeno je 106 radova - 52 likovna, 44 literarna i deset glazbenih. 

Svečanost uručenja nagrada 25. natjecanja "Europa u školi" organizirana je povodom Dana Europe. 

Andrea Matelko Zgombić, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, istaknula je kako je natjecanje "Europa u školi" dobilo dodatnu vrijednost u proteklih šest godina, nakon hrvatskog ulaska u Europsku uniju.

Matelko Zgombić kazala je da hrvatski građani trebaju dobro poznavati EU "kako bi mogli uživati u blagodatima koje nudi" i dodala kako je ovogodišnje natjecanje prigoda da mladi potaknu članove svojih obitelji da iziđu na izbore za Europski parlament.

"Na taj način hrvatski će predstavnici u Europskom parlamentu moći bolje štititi interese hrvatskih građana", zaključila je. 

 

(Hina) xmer ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙