FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Objavljena brošura o hrvatskim uspješnicama sudjelovanja u programu Obzor 2020

Autor: Irena Petričević

ZAGREB, 15. ožujka 2019. (Hina) - Agencija za mobilnost i programe Europske unije objavila je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja brošuru na engleskome jeziku o hrvatskim uspješnicama sudjelovanja u programu Horizon 2020 (Obzor 2020) u kojoj su prikazani podatci o sudjelovanju hrvatskih organizacija u tom najvećem programu za financiranje istraživanja i inovacija.

Obzor 2020 centralizirani je program kojim upravljaju nadležna tijela Europske komisije za razdoblje od 2014. do 2020. Brošura je naslovljena "Horizon 2020 Success Stories in Croatia", a donosi rezultate sudjelovanja hrvatskih institucija od početka provedbe programa 2014. pa do 1. lipnja 2018., priopćila je u petak Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Sudjelovali u 285 projekata financiranih s više od 56 milijuna eura

Kako je istaknuto, hrvatski znanstvenici, istraživači, mala i srednja poduzeća, agencije, gradovi, udruge i ostale organizacije i pojedinci pokazali su sposobnost ostvarivanja izvrsnih rezultata kao koordinatori i kao partneri u najprestižnijem i najzahtjevnijem programu EU za financiranje inovativnih projekata te su sudjelovali u 285 projekata ukupno financiranih u iznosu većem od 56 milijuna eura.

Svrha brošure je upoznati stručnu i širu javnost s njihovim nastojanjima da se, pomoću ovih projekata, ostvaruju konkretni učinci na rast, konkurentnost i održivost te shvaćanje Obzora 2020. kao prilike za daljnje produbljivanje našeg angažmana u zajedničkim europskim i međunarodnim istraživanjima i inovacijama.

Glavni i zbirni izvori podataka u ovoj publikaciji prikupljeni su iz baze podataka Europske komisije o podnositeljima zahtjeva i temelje se na potpisanim sporazumima o dodjeli bespovratnih sredstava koji se odnose na pozive za financiranje zaključno s 1. lipnja 2018.

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) zahvalila je za odličnu suradnju i doprinos u izradi ove publikacije predstavnicima svih institucija iz javnoga, znanstvenoga i poslovnoga sektora bez čije pomoći, navedeno je, ne bi bilo moguće ostvariti cjelovit prikaz sudjelovanja.

AMPEU se nada se da će ove uspješnice poslužiti kao inspiracija za pripremu novih uspješnih projekata prijavitelja s područja Republike Hrvatske.

Elektronička verzija brošure dostupna je na poveznicihttp://www.obzor2020.hr/obzor2020-novosti-pregled/brosura-horizon-2020-success-stories-in-croatia.

 

 

(Hina) pp/xipet ykt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙