FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pokrenuta kampanja "Pričajmo o migreni"

Autor: Tamara Marinković

ZAGREB, 12. ožujka 2019. (Hina) - "Pričajmo o migreni", naziv je nacionalne kampanje koju je pokrenula novoosnovana Udruga Migrena Hrvatska, s ciljem podizanja svijesti javnosti o migrenskim poremećajima.

Migrena je neurološka bolest koja pogađa svaku sedmu osobu u svijetu. Zbog uvriježenog mišljenja da se radi "samo" o jakoj glavobolji, cilj je tu bolest približiti javnosti, educirati o simptomima i  liječenju te prikazati kako migrena utječe na živote ljudi koji od nje boluju.

"Iznimno je važno informiranje javnosti o tome što je uopće migrena. Potrebno je educirati o simptomima bolesti kako bi što više osoba koje žive s migrenskim poremećajima odlučilo potražiti liječničku pomoć, postavila brža dijagnoza te, naposljetku, pružila najbolja moguća terapija i olakšao svakodnevni život", kazala je Darija Mahović Lakušić, specijalistica neurologije iz Klinike za neurologiju KBC-a Zagreb. 

Predsjednica udruge Migrena Hrvatska Krunčica Rakić kaže kako je kampanja "Pričajmo o migreni" pokrenuta kako bi oboljelima omogućila da se čuje i njihov glas, da podijele svoje priče i pokažu kako migrena nije samo bol nego i bolest.  

U sklopu kampanje pokrenuta je i internetska stranica migrena.hr, a kampanja je aktivna i na Facebooku i Instagramu.

Udruga će uz pomoć društvenih mreža i online platforme nastojati približiti tu bolest široj javnosti, trajno raditi na destigmatizaciji oboljelih te nuditi alate i resurse koji će olakšati razgovor o migreni s liječnicima, prijateljima, obitelji i kolegama – jer su skrb i potpora moguće tek uz istinsko razumijevanje osoba koje žive s migrenom.

Predsjednica udruge kaže kako su već u prvom tjednu aktivnosti na društvenim mrežama primili mnogobrojne poruke osoba kojima je migrena sastavni dio života te je pozvala sve oboljele ili koji sumnjaju na bolest da se uključe u rad udruga.

(Hina) pp/xmt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙