FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nove stranice MUP-a donose savjete o samozaštitnom ponašanju i druge novitete

Autor: Mario Vrandečić

ZAGREB, 6. ožujka 2019. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova od srijede ima nove internetske stranice koje sadrže više informacija za građane i institucije od dosadašnjih pa, uz ostalo, građani na njima mogu ponešto naučiti o samozaštitnom ponašanju, a novost je i kategorija građani detektivi.

 Nova MUP-ova internetska stranica je u koordinaciji sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva preselila na gov.hr platformu, prateći izgled ostalih stranica koje se na njoj nalaze, ali je zadržala svoje prepoznatljive plave boje.

 MUP-ova internetska stranica sastoji se od 26 zasebnih stranica, uključujući MUP (mup.gov.hr), Ravnateljstvo policije, Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja, te stranice svake policijske postaje.

 Na stranici je novost e-knjižnica u kojoj se mogu pronaći 'online' izdanja časopisa "Policija i sigurnost", glasila "Mir, ugled, povjerenje", godišnjaci policije te publikacija i brošura, dok su na stranicama Ravnateljstva policije noviteti rubrike poput povijesti hrvatske policije, međunarodna policijska suradnja koja pruža informacije o sigurnoj turističkoj sezoni i mirovnim misijama.

Rubrika "Prevencija" o samozaštitnom ponašanju građana

 U novoj rubrici "Prevencija" građani mogu naučiti nešto više o samozaštitnom ponašanju, proučiti brošure policije, upoznati se s policijskim projektima ili pregledati video materijale.

 Novost je i kategorija "Građani detektivi", gdje se nalaze poveznice na kojima zainteresirani korisnici mogu preuzeti aplikaciju za e-dojave sumnjivih događaja "MUP Sigurnost i povjerenje", pregledati lica osoba za kojima tragamo, nestale i otuđene umjetnine, krivotvorine te pronađene umjetnine.

 Svi ti sadržaji mogu se pronaći upisivanjem u tražilicu, priopćio je MUP, podsjećajući svoje korisnike da i na novodizajniranim stranicama, u informacijama za građane, te na stranicama MUP-a i stranicama Ravnateljstva policije mogu pronaći savjete za različite životne situacije, posebice u području prijevara i računalne sigurnosti, nasilja općenito te sigurnosti djece na internetu.

Upute kako pohvaliti i kritizirati rad policije

 Građani i dalje u nekoliko koraka mogu doći do odgovora na pitanja iz područja prometa, osobnih isprava, prebivališta i boravišta, oružja, državljanstva, te dobiti upute na koji način mogu uputiti pohvalu, ali i pritužbu na rad MUP-ovih djelatnika.

 U aplikaciji "Red Button" za online prijavu zlostavljanja djece dostupne su informacije o opasnostima koje vrebaju, te savjeti za zaštitu kad je riječ o djeci i roditeljima, ali i maloljetničkoj delinkvenciji, kriminalitetu na štetu djece i obiteljskom nasilju.

(Hina) xmvr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙