FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na ZV od 20. do 24. veljače sajmovi Nautika, Hotel&gastro, Dani lova i ribolova te Festival maslina

Autor: Tatjana Miščančuk

ZAGREB, 18. veljače 2019. (Hina) - Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) od 20. do 24. veljače će se održati sajmovi Nautika, Hotel&Gastro, Dani lova i ribolova te Festival maslina, koji će ukupno okupiti više od 400 izlagača iz Hrvatske i svijeta te predstaviti novosti i trendove u tim segmentima, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare ZV-a.

Tim sajmovima na ZV-u tradicionalno počinje sezona sajmova u tekućoj godini, a njima istodobno, kako su istaknuli predstavnici ZV-a, kreće i ovogodišnje obilježavanje 110 godina neprekinutog rada ZV-a.

Sajam Nautika, koji će biti najveći u ovom desetljeću, u 28. izdanju okupit će više od 300 izlagača iz gotovo 30 zemalja te predstaviti više od 280 polovila ili 11 posto više nego isti sajam u 2018. U sklopu toga bit će tri svjetske i tri europske premijere plovila i 11 hrvatskih premijera.

Kao i svake godine, posebno će se predstaviti hrvatski mali brodograditelji, kao i brojni svjetski proizvođači nautičke opreme i plovila, a sve će pratiti i stručni program s prezentacijama i skupovima nautičkog sektora te zabavni program za publiku.

Na 11. sajmu Hotel&Gastro predstavit će se 39 izlagača iz osam zemalja, a bit će to prilika da ugostitelji i hotelijeri uoči početka ovogodišnje turističke sezone razmijene iskustva i kontakte te da se povežu s ciljem boljeg poslovanja.

Sajam će pratiti brojne degustacije, radionice i prezentacije, pri čemu su uvijek dobro posjećene one učenika srednjih strukovnih škola, što će biti i ove godine.

Dani lova i ribolova s 58 izlagača iz 10 zemalja predstavit će opremu za lov i ribolov, a kroz stručne skupove ukazati na vrijednost tog segmenta za turizam i poljoprivredu, očuvanje i zaštitu prirode, pogotovo mora, rijeka i jezera, te nastojati promovirati razvoj tog segmenta.

Četvrti festival maslina održat će 23. i 24. veljače, kao tradicionalno okupljanje maslinara i stručnjaka iz Hrvatske i nekoliko susjednih zemalja, koji će predstaviti svoje proizvode i sudjelovati u ocjenjivanju maslinovih ulja i stručnom popratnom programu.

(Hina) xtam yduk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙