FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - fotografije - za četvrtak, 12. rujna

Foto: Tea Mauhar

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu, na čijem je dnevnom redu Stanje u Jadroliniji i sigurnost trajektnog prometa u Hrvatskoj (12 sati, Hrvatski sabor, Ilica 256b, dv. Ante Starčević). 

KRAPINA - Predsjednik RH Zoran Milanović obići će izlagačke 32. međunarodnog sajma „Zagorski gospodarski zbor 2024.“ (18 sati, Sportska dvorana Srednje škole Krapina, Šetalište hrvatskog narodnog preporoda 6). Nakon toga Milanović će pratiti prvu festivalsku večer ovogodišnjeg Festivala kajkavskih popevki - 39. dječji festival „Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu“ (19 sati, Pučko otvoreno učilište, Šetalište hrvatskog narodnoga preporoda 13). 

ZAGREB - Kandidati za predsjednika SDP-a Hrvatske sučelit će se u središnjici stranke (17 sati, SDP, Trg Drage Iblera 9). 

ZAGREB - Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek uručit će Nagrade „Vicko Andrić“. Nagrada za životno djelo istaknutim pojedincima koji su svojim izvanrednim doprinosom i radom na zaštiti kulturne baštine obilježili vrijeme u kojem su djelovali, bit će uručena arhitektici, dugogodišnjoj djelatnici Ministarstva kulture i medija Zofiji Mavar, a godišnja nagrada za izvanredan doprinos u zaštiti kulturne baštine dodjeljuje se donedavnoj konzervatorici i pročelnici Konzervatorskog odjela u Vukovaru, Zdenki  Predrijevac, za projekt rekonstrukcije zidina, zgrade žitnice, podrumarove kuće i franjevačkog samostana u Iloku. Nagrada „Vicko Andrić“ za doprinos lokalnoj zajednici dodijelit će se Vladimiru Škrobi Baji iz Karanca za iznimno zalaganje u skrbi i očuvanju tradicijske baštine (13 sati, Hrvatski državni arhiv, Trg Marka Marulića 21).

An unhandled error has occurred. Reload 🗙