FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Početak gradnje lučkog terminala u Šibeniku najavljen za jesen

ŠIBENIK, 31. siječnja 2019. (Hina) - Izgradnja pomorsko-putničkog terminala ukupno vrijednog oko 6 milijuna eura kreće u listopadu, najavio je u četvrtak u Šibeniku pomoćnik ministra prometa, pomorstva i infrastrukture Anđelko Petrinić.

On je gat Vrulje i teretni dio luke obišao s ravnateljem Lučke uprave Šibenik Čedom Petrinom, županom Goranom Pauk i gradonačelnikom Željkom Burićem.

Radovi na dugo najavljivanom projektu kreću u listopadu, a riječ je o trećoj fazi radova koja slijedi nakon otvaranja gata Vrulje 2014. godine. Projekt izgradnje prometno-putničkog terminala s kompletno uređenom zgradom vrijedan je oko 6 milijuna eura.

„Radovi započinju u 10. mjesecu ove godine. Zatvaranje financijske konstrukcije omogućilo bi se preko operativnog programa Konkurentnost i kohezija, a u dio koji taj program ne bi mogao pokriti osigurala bi se kreditna sredstva iz Hrvatske banke za obnovu i razvoj. U teretnom dijelu luke, kreditnim sredstvima HBOR-a, za što je ministarstvo osiguralo sredstva u trogodišnjem razdoblju, krenulo bi se u izgradnju dijela obale na potezu Rogač- Dobrika i rekonstrukciju cestovne, željezničke i obale na potezu dijela teretne luke“, kazao je Petrinić.

Ravnatelj Lučke uprave Šibenik Čedo Petrina je na novinarsko pitanje kako će vlasničke promjene u Petrokemiji utjecati na Luku Šibenik čiji je ta tvrtka većinski vlasnik, kazao kako opseg tereta i opstojnost luke nisu upitni, jer je orijentirana na kvalitetnije terete.

Župan Pauk kazao je kako će se rezultati svih razgovora i posjeta ministra i pomoćnika vidjeti kroz ovu godinu.

Gradonačelnik Burić nada se da će realizacija najavljenog projekta početi u listopadu, jer, kako je rekao, Šibenik to zaslužuje nakon desetljetnog zapostavljanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙