FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Medis: Raspisan natječaj za istraživačka dostignuća liječnika i farmaceuta u 2018.

ZAGREB, 6. rujna 2018. (Hina) - Farmaceutska tvrtka Medis petu godinu zaredom raspisuje međunarodni natječaj "International Medis Awards", kojem je cilj nagraditi izvrsna medicinska postignuća u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Svoje znanstveno-istraživačke radove mogu prijaviti svi liječnici i farmaceuti iz osam zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Natječaj je otvoren do 15. rujna na internet stranicama www.medis-award.com, a pobjednici će biti proglašeni krajem studenoga 2018. u Sarajevu, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare.

Radovi, koje će ocjenjivati međunarodni nezavisni žiri, mogu se prijavljivati iz područja invazivne terapije, gastroenterologije, ginekologije, farmacije, neurologije, oftalmologije, pedijatrije, pulmologije (s alergologijom) ili reumatologije.

Ove godine uvjeti su nešto stroži nego prethodnih, tako da se na natječaju može sudjelovati sa znanstveno-istraživačkim radovima koji su predstavljeni člankom objavljenim u afirmiranim znanstvenim publikacijama s faktorom utjecaja (Impact Factor) iznad 1,5.

Hrvatska je prošle godina bila pri samome vrhu natječaja sa četrdeset prijavljenih znanstveno-istraživačkih radova, a u protekle četiri godine imala je osam pobjednika, istaknuto je na predstavljanju natječaja.

Prošlogodišnja pobjednica natječaja Marina Labor, specijalistica pulmologije iz KBC-a Osijek, kazala je kako je osvajanje nagrade za nju priznanje za trud uložen u znanstveno istraživanje i veliki poticaj. Labor se u svojem znanstvenom radu bavila činjenicom kako, usprkos napretku medicine, još uvijek ne postoji metoda za rano otkrivanje kronične opstruktivne plućne bolesti (KOPB), trećega vodećeg uzroka smrtnosti u svijetu.

Klinička se istraživanja vrlo rijetko potiču i nagrađuju, a važna su za razvoj struke. Jedan je od poticaja za uključivanje u natječaj i financijska nagrada koja nam omogućava da dalje provodimo istraživanja, rekla je Marina Ivanišević, specijalistica ginekologije i opstetricije iz KBC-a Zagreb, koja je prošle godine bila u finalu natječaja s radom o šećernoj bolesti kod trudnica.

"U Medisu vjerujemo da nagrada doprinosi razvoju struke, poboljšanju uvjeta i stvaranju pozitivne atmosfere za ostanak naših stručnjaka u zemlji", rekao je direktor Medisa u Hrvatskoj Vladko Borić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙