FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Filatelist Mladen Vilfan osvojio zlatnu medalju na Svjetskoj filatelističkoj izložbi u Pragu

ZAGREB, 22. kolovoza 2018. (Hina) - Hrvatski filatelist Mladen Vilfan osvojio je zlatnu medalju na Svjetskoj filatelističkoj izložbi "Praga 2018" za izložene prve hrvatske poštanske marke izdane 29.11.1918. čiju 100. obljetnicu filatelisti slave ove godine, priopćeno je u srijedu iz Hrvatskog filatelističkog saveza (HSF).

Hrvatski filatelisti su na toj Svjetskoj filatelističkoj izložbi, koja je pod pokroviteljstvom predsjednika Češke Republike Miloša Zemana održana u praškom Kongresnom centru Clarion od 15. do 19. kolovoza, osvojili sedam medalja od kojih jedna zlatna, tri pozlaćene, dvije velike srebrne i jedna srebrna medalja.

Na Svjetskoj filatelističkoj izložbi sudjelovali su izlagači iz 68 zemalja iz cijelog svijeta, a izložili su 379 izložaka u izložbenim vitrinama površine 1.500 četvornih metara među kojima sedam iz Hrvatske. 

Predsjednik HSF-a Nenad Rogina izvijestio je da je na završnoj svečanosti podjele Grand Prix nagrada izložbe predsjednik F.I.P. – Svjetske filatelističke federacije dodijelio ček od pet tisuća američkih dolara HSF-u kao pomoć u organizaciji velike filatelističke izložbe Alpe-Jadran Fila 2018. Varaždin, koja će se od 18. do 21. listopada 2018. održati u  prostoru obnovljene koncertne dvorane Hrvatskog narodnog kazališta.  Istaknuo je kako je ta donacija prva u povijesti FIP-a.

Rogina je izvijestio i da je u nedjelju, 19. kolovoza u Pragu hrvatskom filatelistu Ivanu Libriću u Pragu, kao prvom Hrvatu,  uručena nagrada Saveza europskih filatelističkih saveza (FEPA) za izniman doprinos organiziranoj filateliji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙