FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

I Split dobio SightRun aplikaciju za trkače

SPLIT, 24. srpnja 2018. (Hina) - Nova turistička ponuda - besplatne trkačke ture koju će Splićani i njihovi gosti moći koristiti kroz SightRun mobilnu aplikaciju - u utorak su predstavljene u Turističkoj zajednici Grada Splita.

Brojni trkači koji posjete grad podno Marjana tako će ubuduće Split moći razgledavati trčeći.
Audio trkačka tura potpuno je besplatna, dovoljno je imati pametni telefon i na njemu instaliranu SightRun aplikaciju.
Aplikacija povezuje trčanje i turističko razgledavanje, koristi GPS sustav mobilnog telefona za navigaciju i aktivaciju audiozapisa koji korisniku daju zanimljive informacije o gradu.
Dostupna je na hrvatskom i engleskom jeziku.
Direktorica Turističke zajednice Split Alijana Vukšić rekla je da su upravo nove generacije putnika vezane uz mobilne uređaje zbog čega je prirodno da im ponude novi turistički proizvod kroz medij koji je njima prihvatljiv.
"Turistička zajednica Grada Splita podupire korištenje novih i inovativnih tehnoloških rješenja, osobito kada ona mogu doprinijeti turističkoj ponudi grada. Uz  SightRun turu želimo da našim gostima trčanje bude zabavno i edukativno", dodala je Vukšić.
Splitska tura, koja započinje kod makete grada na Rivi, duga je 5,5 kilometara, a kroz audiozapise trkač otkriva Dioklecijanovu palaču, Prokurative, katedralu sv. Dujma, ali i gradske ličnosti.
To što se Split pridružio Runner Friendly gradovima posebno je bilo drago direktorici marketinga SightRuna Sandri Bortek koja je prilikom prezentacije podsjetila kako su putnici sve zahtjevniji i samostalniji, dok su trkači posebna niša koju ne treba zanemariti.
"U prilog turističkoj ponudi grada idu nove tehnologije jer omogućavaju dostupniji sadržaj i to u bilo koje doba dana. Ova tura je samo uvod u sve ono što gosta očekuje u Splitu, a cilj je zainteresirati ga za korištenje drugih dostupnih usluga i sadržaja", rekla je Bortek.
Osim u Splitu, SightRun trenutno nudi trkačke ture i u Zagrebu, Opatiji, Puli, Rovinju te Grazu i Munchenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙