FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Manifestacija "Dan i noć na PMF-u" - sedam događanja na sedam odsjeka

ZAGREB, 11. travnja 2018. (Hina) - Manifestacija "Dan i noć na PMF-u" jednodnevni je festival koji će u petak, 13. travnja, ponuditi sedam događanja na sedam odsjeka Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta (PMF) Sveučilišta u Zagrebu kako bi budućim studentima i zainteresiranim posjetiteljima predstavili ljepotu i zanimljivost prirodoslovlja, matematike i računarstva te njihovu važnost za društvo.

Riječ je o festivalu prirodoslovlja i matematike koji se tradicionalno održava u travnju, a ove godine organizirano je sedam događanja - Noć biologije, Fizika danas, Otvoreni dan kemije, Otvoreni dan geologije, Geofizika uživo, Otvoreni dan geografije i Otvoreni dan matematike, priopćio je Ured za odnose s javnošću Sveučilišta u Zagrebu.

150 popularizacijskih predavanja, interaktivnih radionica, izložaba...

Jednodnevna manifestacija trajat će od 10 sati do sat prije ponoći i održat će se u svim prostorima u kojima djeluje PMF, a za potencijalne buduće studente i druge zainteresirane posjetitelje svih uzrasta priređeno je 150 popularizacijskih predavanja, interaktivnih radionica, izložaba i vođenih obilazaka.

Svečano otvorenje manifestacije bit će u petak, 13. travnja u  9 sati u zgradi Kemijskog odsjeka PMF-a na Horvatovcu, a počet će pozdravnim riječima dekanice PMF-a Aleksandre Čižmešije, rektora zagrebačkoga Sveučilišta Damira Borasa i drugih visokih uzvanika.

Bit će prikazan i kratki video o manifestaciji, program Dana i noći na PMF-u predstavit će prodekanica za nastavu PMF-a Dubravka Hranilović, a potom će sudionici obići manifestaciju.

Organizatori i ove godine očekuju oko 15 tisuća posjetitelja kojima će više od tisuću nastavnika i djelatnika PMF-a na zanimljiv način predstaviti prirodne znanosti. Najavljen je i organizirani dolazak na manifestaciju učenika iz 30 gradova diljem Hrvatske.

PMF već dugi niz godina popularizira prirodne znanosti i struke te otvara svoja vrata javnosti i medijima, a od 2015.  manifestacija se održava pod nazivom "Dan i noć na PMF-u". To je i najveći festival znanosti u organizaciji nekoga hrvatskog visokog učilišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙