FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: 13. kongres Hrvatskog društva liječnika za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju

ZAGREB, 11. ožujka 2018. (Hina) - Više od 300 domaćih i inozemnih oftalmologa okupilo se ovog vikenda u zagrebačkom hotelu Sheraton na 13. kongresu Hrvatskog društva liječnika za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju (CSCRS), a središnji dio kongresa bio je prijenos uživo šest kompleksnih operacija koje su izveli kirurzi Klinike Svjetlost, priopćeno je u nedjelju s te klinike, koja je organizator kongresa.

Na kongresu, koji već trinaestu godinu zaredom okuplja vrhunske oftalmološke stručnjake, predstavljena su najnovija dostignuća u području refraktivne kirurgije, glaukoma, katarakte, bolesti mrežnice i ostalih područja oka. Operacije koje su se uživo prenosile iz Klinike Svjetlost u hotel Sheraton pratilo je i tisuće kolega diljem svijeta.

Tim kirurga Klinike Svjetlost činili su medicinska direktorica Klinike Svjetlost prof. dr. sc. Iva Dekaris, voditelj Odsjeka za retinu doc. dr. sc. Ratimir Lazić, voditeljica Odsjeka za refraktivnu kirurgiju dr. sc. Maja Bohač, zamjenica voditelja Odsjeka za retinu dr. Vesna Cerović, voditelj Odsjeka za kataraktu u Klinici Svjetlost u Splitu prim. Igor Žuljan te refraktivni kirurg dr. Mateja Končarević. Tim je, kaže se u priopćenju, u manje od sat vremena uspješno  izveo kompleksne operativne slučajeve.

Nakon toga je u suradnji s Europskim društvom liječnika za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju (ESCRS) održan simpozij na kojem su kao predavači sudjelovali čelnici i članovi ESCRS-a.

Dio kongresa bio je posvećen mladim oftalmolozima koji su u posebnoj sekciji “Mladi u oftalmologiji” dobili priliku da izlažu o dosadašnjem kliničkom iskustvu i znanstvenim istraživanjima na kojima rade kako bi jednog dana i sami bili sudionici u generiranju novih spoznaja koji će oftalmologiju dignuti na višu razinu, a pacijentima omogućiti vrhunsku uslugu. U skladu s time na kongresu je održan i  
tzv. „WET LAB“, operacije na umjetnim očima gdje su mladi oftalmolozi, uz mentorstvo vrhunskih operatera Klinike Svjetlost, mogli vježbati i učiti operacije katarakte.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙