FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plenković: moja glavna poruka bila je da je hrvatska vlada proeuropska i bori se protiv euroskepticizma

STRASBOURG, 6. veljače 2018. (Hina) - Moja glavna poruka zastupnicima u Europskom parlamentu je da je moja vlada proeuropska te da je uvjerena da je jačanje 'mainstream' politika, borba protiv populizma i euroskeptocizma naša zajednička zadaća, kazao je u utorak u Strasbourgu premijer Andrej Plenković o govoru o budućnosti Europske unije.

"Vlada kojoj sam ja na čelu je proeuropska vlada koja vjeruje da je jačanje 'mainstream' politika i borba protiv populizma i euroskepticizma naša zajednička zadaća", kazao je Plenković na konferenciji za novinare.

Svjedočili smo, podsjetio je Plenković, učincima tih pojava na izborima za EP 2014. 

"Mislim da svjedočimo tim trendovima u raznim zemljama članicama na nacionalnim izborima, imam zadatak spriječiti te trendove u vlastitoj zemlji i to radim", kazao je Plenković i dodao da u zemlji vodi redovite i informirane rasprave o "ključnim europskim temama".

Europske vrijednosti i sam europski projekt, istaknuo je, suštinski su povezani s "ambicijama, težnjama hrvatske nacije koja je konačno nakon devet stoljeća ostvarila međunarodno priznanje i postala subjekt međunarodnih odnosa prije samo 26 godina".

"Europa je bila naš san 90-ih, u razdoblju kada smo bili žrtva agresije. To je bila naša ambicija  - transformirati i reformirati naše društvo, učiniti političke, gospodarske i društvene korake naprijed", kazao je Plenković.

"Sada želim vidjeti u užem krugu", kazao je i istaknuo ulazak u Schengen i eurozonu kao dva glavna prioriteta.

"To je u skladu s filozofijom moje vlade i njezinih članova koji pridonose europskoj realnosti Hrvatske", kazao je Plenković.

Do sada je, istaknuo je premijer, Hrvatska imala koristi od članstva u Europskoj uniji.

"Htio bih da moja zemlja nastavi u tom smjeru", kazao je Plenković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙