FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb Design Week - puno novosti za peto izdanje

ZAGREB, 1. veljače 2018. (Hina) - Nekadašnji Tjedan dizajna Zagreb, najveće događanje u Hrvatskoj posvećeno dizajnu, od ove godine nosi ime Zagreb Design Week i za svoje je peto izdanje, što će se održati od 11. do 20. svibnja, pripremio niz novosti.

"Programi Zagreb Design Weeka bit će veći i raznovrsniji nego ikad", rekla je u četvrtak, na predstavljanju ovogodišnjeg izdanja Tina Marković, s Danielom Tomičićem direktorica festivala kojega je prošle godine posjetilo više od 25 tisuća ljudi. 

Tjedan posvećen dizajnu promijenio je svoje ime u englesku inačicu zbog efikasnije promocije domaćeg dizajna u svijetu.

Uz novo ime i vizualni identitet, koji potpisuje studio Šesnić&Turković, najveća novost festivala je njegova nova središnja lokacija - iz Laube se seli na dvije etaže u hali 5 Tehničkog muzeja Nikola Tesla. 

Daniel Tomičić je najavio da će jubilarno izdanje festivala trajati duže nego ranijih godina. "Posljednja tri dana proći će u znaku sajma umjetnosti Art Zagreb koji se prvi put otvara u okviru Tjedna, a cilj mu je oživljavanje tržišta umjetnosti u Hrvatskoj", napomenuo je. 

Festival će se održati na temu "Suvremeno/Svevremeno" kojom se, napominju organizatori, na zanimljiv i kreativan način propituje trajanje dizajnerskih rješenja - od klasika dizajna koji su uvijek aktualni do dizajna koji je nestao ubrzo po nastanku.

Taj dualni karakter dizajna propitivat će se izložbom hrvatskih dizajnera, a najbolje radove nagradit će međunarodni žiri.

Uobičajeno Tjedan donosi brojne izložbe, predavanja, radionice, panele i filmske projekcije na temu dizajna, a market će i ove godine ugostiti pedesetak dizajnera i tvrtki koji će posjetiteljima ponuditi svoje proizvode, od mode do namještaja.

Dosadašnja četiri izdanja festivala svojim su aktivnostima obuhvatila cijeli grad, a ove se godine očekuje rekordan broj partnerskih lokacija - prošle godine bilo ih je 39, a ove bi ih trebalo biti čak pedeset.

Kao kulminacija festivala najavljena je Noć dizajna 18. svibnja, kada će se na tim lokacijama organizirati razna događanja.  

Zagreb Design Week organizira Scuderia Zagreb u suradnji s Gradom Zagrebom, Turističkom zajednicom grada Zagreba i partnerstvom s Tehničkim muzejom Nikola Tesla.

Tjedan dizajna održava se od 2014. godine s ciljem povezivanja dizajnera i gospodarstvenika, te popularizacije dizajna u široj javnosti.

Detaljne informacije o ovogodišnjem izdanju organizatori će sljedećih mjeseci objavljivati na svojim web stranicama i društvenim mrežama festivala.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙