FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

20. rođendan glazbene radio-emisije "Povratak u budućnost" Roberta Marekovića

ZAGREB, 28. siječnja 2018. (Hina) - Glazbena radio-emisija "Povratak u budućnost" autora i voditelja Roberta Marekovića, jedna od najdugovječnijih na Drugom programu Hrvatskog radija, u veljači puni dva desetljeća emitiranja, a uz tu lijepu obljetnicu, u četvrtak, 1. veljače, održat će se prigodni koncert.

Koncert će se održati u studiju "Zvonimir Bajsić" Hrvatske radiotelevizije, početak je u 20 sati, uz izravan prijenos na Drugom programu Hrvatskog radija.

Autor i voditelj emisije Robert Mareković već 20 godina obrazuje i zabavlja pripadnike različitih naraštaja zahvaljujući svojemu poznavanju glazbe pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga stoljeća.

Stalna rubrika posvećena je Elvisu Presleyu

"U dvadeset smo godina plovili vodama rock and rolla, slušali soul, tugovali uz blues, plesali funky, a glavni junaci emisije bili su i jesu Elvis Presley, The Beatles, Beach Boys, Rolling Stones, Aretha Franklin", podsjeća Robert Mareković koji je putovao po Europi i Americi te su slušatelji mogli čuti i ekskluzivna javljanja i izvješća iz Memphisa, Nashvillea, New Orleansa, Londona, Las Vegasa, Liverpoola, Beča i Muenchena s koncerata Rolling Stonesa, Raya Charlesa, Chucka Berryja, Briana Setzera, Paula McCartneyja i brojnih drugih svjetski poznatih glazbenika.

U "Povratku u budućnost" Robert Mareković daje svoj pogled na glazbu 50-ih, 60-ih i - kao što slogan emisije kaže - malo 70-ih.

Dodatni začin termina jest stalna rubrika posvećena najvoljenijem licu popularne kulture, neokrunjenom glazbenom kralju, Elvisu Presleyju, stoji u najavi emisije. 

"Povratak u budućnost" emitira se četvrtkom, od 20 sati do ponoći.

Isprva je emisija bila na programu srijedom od 19,30 odnosno od 20 sati do ponoći, 2004. godine premještena je na četvrtak i godinama se emitirala kao dvosatna emisija, od 22 sata do ponoći. Od početka ove godine, emisija je ponovno četverosatna i emitira se od 20 sati do ponoći.

Koncert kao dar slušateljima

U radijskim vodama Robert Mareković prvi put se oprobao 1995., nakratko je to bilo na Radio Sljemenu te na Radiju Velika Gorica, da bi od siječnja 1998. započeo s vođenjem glazbenih autorskih emisija na Drugom programu Hrvatskog radija, što radi i danas. Prva emisija je "Povratak u budućnost", a još uređuje i vodi glazbenu emisiju "Dolce vita", dok se "Noć plavog mjeseca" više ne emitira.

Koncert za 20. rođendan emisije "Povratak u budućnost" održat će Robert Mareković sa svojim sastavom "The Swingers".

Gosti koncerta bit će Marko Tolja i Mirko Fodor, a program će voditi Frano Ridjan.

Ulaznice za koncert su besplatne. 

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙